sâmbătă, iunie 15

Lideri de sindicat au declarat că persoane care aparțin AUR i-ar instiga pe sindicaliști să continue greva

Greva generală din Educaţie continuă, propunerea Guvernului privind creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ fiind respinsă de sindicalişti, au anunţat, miercuri seara, liderii federaţiilor sindicale din Educaţie.

Guvernul are totuși pregătit textul ordonanței privind majorările salariale pe care sindicaliștii le-au respins și pe care executivul a anunțat că o adoptă joi. Lideri de sindicat au declarat că persoane care aparțin partidului AUR i-ar instiga pe cei mai mulți dintre sindicaliști să continue acestă grevă, cu toate că ei consideră în acest moment că a fost îndeplinit mandatul cu care au venit la negocieri.

Cu toate că sindicaliștii din Educație au respins oficial oferta făcută de Guvern, ofertă despre care premierul Nicolae Ciucă și liderul social-democrat Marcel Ciolacu spuneau că este ultima pe care le-o fac sindicaliștilor, joi, în ședința guvernului, va fi aprobată ordonanța de urgență anunțată în cursul zilei de miercuri.

Așadar, joi va fi aprobat în mod oficial actul normativ prin care cresc salariile profesorilor – vorbim despre o creștere de 1000 de lei brut lunar pentru personalul didactic și 400 de lei brut lunar pentru personalul nedidactic.

Potrivit tvr,  sindicaliștii au stat timp de 15 minute la întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă și liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Liderii de sindicat au declarat că grupurile de comunicare de tip WhatsApp pe care le folosesc cu sindicatele ar fi fost infiltrate cu foarte multe persoane care aparțin partidului AUR și care i-ar instiga pe cei mai mulți dintre sindicaliști să continue acestă grevă, cu toate că ei consideră în acest moment că a fost îndeplinit mandatul cu care au venit la negocieri – au obținut o creștere salarială substanțială.

Leave a reply