duminică, martie 3

Lider USR: „Firesc e să mergem alături de PNL”

1
729

Copreşedintele USR PLUS Neamţ, deputatul Iulian Bulai, a scris, vineri, pe Facebook că îşi doreşte majorităţi, în consiliile locale şi cel judeţean, alături de PNL şi alte forţe proeuropene şi solicită, între altele, funcţiile de viceprimar în municipiile Piatra-Neamţ şi Roman.

Bulai a spus că scorul obţinut de USR PLUS în cele 2 municipii le dă dreptul de a solicita cele două funcţii.

„USR PLUS a primit încrederea pentru a participa la guvernare atât la nivel de judeţ cât şi în cele două municipii şi în multe comune. Opţiunea firească de alianţă este alături de PNL şi forţele proeuropene. Am certitudinea că vom ajunge la o varianta bună de guvernare pentru nemţeni: şi la Consiliul Judeţean, unde orice influenţă nocivă PSD trebuie eliminată, şi în localităţile unde putem crea majorităţi împreună cu alţi actori politici. USR PLUS a primit de la cetăţeni mandatul de a participa la conducerea executivă a municipiilor Piatra-Neamţ şi Roman şi nici nu poate, nici nu vrea să încalce acest mandat. Bunăstarea nemţenilor, atragerea investiţiilor, transparenţa folosirii banului public, protejarea mediului şi reforma administraţiei publice locale reprezintă priorităţile zero ale USR PLUS. Putem negocia multe nume şi funcţii, dar cele cinci puncte de mai sus rămân piatra de temelie a guvernării USR PLUS în judeţul Neamţ”, a scris copreşedintele USR PLUS, deputatul Iulian Bulai.

Bulai a adăugat că toţi actorii politici care susţin punctele prezentate de el, dar care înţeleg şi realitatea votului din Neamţ, au în USR PLUS un partener de dialog şi de acţiune.

USR PLUS a câştigat 4 mandate de consilier judeţean având un scor politic de 8,89%. PSD are 13 mandate de consilier judeţean, PNL are 11, PMP şi Pro România au câte 3 mandate.

Funcţia de preşedinte al CJ Neamţ a fost câştigată de social-democratul Ionel Arsene, candidat al Alianţei pentru Modernizarea Neamţului 2020 PSD ALDE PPU.

În Consiliul Local Piatra-Neamţ, USR PLUS are 3 dintre cei 23 de consilieri. PNL are 7 consilieri, PSD are 5 consilieri. iar PMP are 4 mandate. ALDE şi Pro România au câte 2 consilieri la Piatra-Neamţ.

Funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ a fost câştigată de liberalul Andrei Carabelea.

În Consiliul Local Roman, USR PLUS are 4 dintre cele 19 mandate de consilier. PNL are 8 mandate, PSD are 5 mandate, Pro România are un mandat, iar Partidul Împreună pentru Moldova are un mandat.

Funcţia de primar al municipiului Roman a fost câştigată de liberalul Leonard Achiriloaie.

USR PLUS Neamţ a obţinut la alegerile locale 2 funcţii de primar – la Săbăoani şi Tazlău – şi 73 mandate de consilier local. AGERPRES

VEZI ŞI:

Grindeanu mai ”pescuiește” 18.000 de euro înainte să vină în barca PSD

Blestemul negaţionismului: Trump şi soţia au coronavirus!

Crimă naţională: PSD vrea să ucidă complet România prin amânarea alegerilor!

Leave a reply