sâmbătă, iunie 15

Liberalii îl acuză pe Marcel Ciolacu că nu le numește omul la șefia SGG

1
282

Liberalii îl acuză pe noul premier că refuză să le numească omul la șefia Secretariatului general al guvernului (SGG). Este vorba despre Mircea Abrudean, a cărui funcție a fost negociată înaintea rocadei premierului. În Guvernul Ciucă, Abrudean era șeful cancelariei prim-ministrului.

Deputatul PNL Pavel Popescu a scris pe Facebook că refuzul PSD de a-l numi în funcţia de secretar general al Guvernului pe liberalul Mircea Abrudean reprezintă „o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre”. Popescu a comentat că Adrian Câciu a putut fi „reciclat” la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, după ce „a îngropat Finanţele României” şi i-a cerut premierului Marcel Ciolacu semnătura sa luni la prima oră cu privire la numirea lui Abrudean.

Domnule PM Marcel Ciolacu, aşteptăm semnătura dumneavoastră mâine dimineaţă (luni-n.r.), la prima oră. Gentlemanii îşi ţin mereu cuvântul, chiar şi în politică”, a completat Popescu.

Mircea Abrudean este un apropiat al lui Emil Boc. Fost prefect al judeţului Cluj, a fost numit șef al cancelariei premierului Ciucă, cu rang de ministru, în data de 7 decembrie 2021. Acesta fusese numit în luna februarie 2021 pe funcția de secretar general adjunct al Guvernului Cîțu, scrie hotnews.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit luni dimineaţă, de la ora 8.00, cu miniştrii liberali din Cabinetul Ciolacu şi conducerea partidului. Întâlnirile vor avea loc săptămânal, anunţă formaţiunea.

Este prima întâlnire de acest gen de la preluarera şefiei Executivului de către Marcel Ciolacu. Preşedintele PNL va avea această întâlnire săptămânal cu miniştrii liberali.

Rareș Bogdan: „Nu cred că Ciolacu vrea să tensioneze situația”

„Am ridicat și problema Mircea Abrudean. În continuare PNL se comportă ca un partid matur și consideră că și colegii de coaliție se vor comporta ca atare. În momentul ășta Mircea Abrudean e susținut de PNL. Considerăm că atâta timp cât a fost un excelent cancelar, foarte bun prefect de Cluj, nu există niciun motiv împotrivă”, a declarat prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan, la finalul ședinței.

„Nu cred că Marcel Ciolacu vrea să tensioneze situația”, a comentat el.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, se întâlneşte cu premierul Marcel Ciolacu la ora 15.00, iar una dintre teme ar urma să fie numirea lui Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului, au precizat surse guvernamentale pentru News.ro. Ciucă a confirmat la finalul şedinţei conducerii PNL cu miniştrii liberali din Executivul Ciolacu că va exista o discuţie privind numirea lui Abrudean.

Nicolae Ciucă, a declarat la finalul şedinţei conducerii PNL cu miniştrii partidului că discuţiile au vizat agenda guvernamentală săptămânală. „Am avut stabilit ca în fiecare luni, la ora 8.00, să ne vedem cu miniştrii PNL pentru a putea să discutăm subiectele de pe agenda Executivului şi în felul acesta va exista o coordonare”, a spus Ciucă.

Întrebat ce se întâmplă cu numirea lui Mircea Abrudean în funcţia de secretar general al Guvernului, preşedintele PNL a răspuns scurt, plecând apoi: „O să discutăm toate aceste chestiuni”.

1 comment

Leave a reply