Legile Justiţiei şi Legile Educaţiei, obiectivele principale ale viitoarei sesiuni parlamentare

0
293

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, aflat într-o vizită la Suceava, că va avea discuții cu fiecare dintre liderii coaliției și va proceda la remaniere „când va fi cazul și dacă va fi cazul”. Șeful Executivului a subliniat că săptămâna viitoare, la grupurile parlamentare, NU se va discuta despre remaniere, ci despre agenda următoarei sesiuni parlamentare.

Nicolae Ciucă: „Remanierea este un atribut al premierului. Sigur, avem responsabilitatea coaliției și suntem lideri ai partidelor din coaliție, iar în calitate de premier am să-mi asum această responsabilitate și, desigur, voi avea discuții cu fiecare dintre liderii partidelor din coaliție și atunci când va fi cazul și dacă va fi cazul, vom proceda la remaniere.”

Premierul a precizat că săptămâna viitoare, la grupurile parlamentare, NU se va discuta despre remaniere, ci despre agenda următoarei sesiuni parlamentare și a detaliat care sunt prioritățile.

Legile Justiţiei şi Legile Educaţiei sunt obiectivele principale ale viitoarei sesiuni parlamentare, potrivit premierului.

Săptămâna viitoare la întâlnirea cu grupurile parlamentare vom discuta agenda pentru această sesiune parlamentară. Sunt obiective foarte importante pe care noi le avem în vedere pentru că au fost o serie întreagă de reglementări pe care le-am aprobat la nivelul guvernului și au fost transmise Parlamentului o serie de ordonanțe de urgență care au reprezentat jaloane și ținte pentru îndeplinirea Planului Național de Redresare și Reziliență. Din discuțiile și agrearea cu reprezentanții Comisiei, practic, ele se consideră finalizate în momentul în care sunt adoptate și de către Parlament.

Ca atare, obiectivul nostru principal îl reprezintă ca aceste ordonanțe de urgență să fie aprobate de Parlament și să avem certitudinea asigurării coerenței atragerii banilor din PNRR, precum și pachetele de legi  foarte importante pe care noi le-am asumat în coaliție, și anume legile Justiției și legile Educației.” – a subliniat Ciucă.

Nu cred că este momentul oportun acum să discutăm despre astfel de decizii, în condițiile în care ne aflăm în plin proces de analiză a ceea ce facem astfel încât să avem un plan coerent pentru iarna 2022- 2023. Discuțiile acestea în care cineva își dorește sau nu-și dorește să fie ministru sau doresc ca cineva din guvern să plece, sunt chestiuni care, în momentul de față, nu fac obiectul, cel puțin în perioada imediat următoare, a se întâmpla, a mai spus premierul Ciucă.

Leave a reply