marți, octombrie 3

Lecția Violetei Alexandru pentru Mircea Badea și cei cu ”Băga-mi-aș p… în morții tăi și în familia ta”

6
8691

Ministrul Muncii are toate motivele să considere România un tărâm în care tembelii distrug fără probleme viețile oamenilor din jur. Ca să vedeți în ce țară trăim și până unde sunt capabili să întindă coarda unii dintre semenii noștri, citiți mesajele de ură postate de unii derbedei pe pagina de Facebook a Violetei Alexandru.

Trivialitățile amestecate cu amenințări și incitare de violență – care ar trebui să ducă la acțiuni ferme din partea rețelei de socializare și a Poliției – au fost provocate de un mesaj iresponsabil al aceluiași Mircea Badea, un obișnuit al acțiunilor provocatoare de haos și al scoaterii veninului din sufletele celor rătăciți printre noi.

Grav este că Badea a spus o prostie, iar proștii care se uită în gura lui au înghițit-o pe nemestecate, devenind ventilatoare de mizerii de nedescris.

Mircea Badea s-a arătat revoltat de cazul fetei de 13 ani, umilită şi bătută de alte trei adolescente, cu vârste între 12 şi 14 ani. Badea a precizat că mama fetei de 14 ani lucrează de aproape două decenii la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi a cerut ca femeia să fie dată afară de la serviciu. În acest scop, Badea a postat pe Facebook numerele de telefon ale ministrului Muncii Violeta Alexandru şi ale preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj şi le-a cerut fanilor lui să-i apeleze.

Violeta Alexandru a susţinut pe Facebook că, după ce Mircea Badea i-a publicat numărul de telefon privat pe reţelele sociale, vineri, 11 septembrie, a primit o mulţime de înjurături pe telefon: „Numărul meu a fost folosit pentru a incita la ură. Văd coordonarea între mai mulţi politicieni pe acest subiect“, a scris Violeta Alexandru.

„Am încercat chiar să explic unora dintre cei care ma injurau că DGASPC – acolo unde lucrează mama fetei din Tg.Jiu despre care se vorbeşte – nu este în subordinea Ministerului Muncii, ci a preşedintelui CJ. Nu a contat. M-ar fi omorât“, a adăugat șefa Ministerului Muncii, care nici măcar nu avea vreo autoritate asupra 

Mesajul de mai jos al ministrului Muncii este o lecție de onoare și bun-simț pe care Violeta Alexandru o dă nu doar lui Mircea Badea, pentru care a incita la ură a devenit hobby, cu voia CNA.

Postarea integrală a Violetei Alexandru despre amenințările la adresa sa

”Ce fac eu cu numărul de telefon este decizia mea. Costurile pentru factura de telefon sunt acoperite de mine, nu de minister ca în cazul altor demnitari/șefi de instituții care au acest drept, de altfel.
Oamenilor civilizați din această țară le-am răspuns personal la telefon, în măsura în care îmi permitea programul. Când nu puteam răspunde, cineva din echipa mea prelua mesajul și problema. Am primit cele mai utile informații despre disfuncționalitățile din sistemul de stabilire sau de plată a pensiilor, despre lipsa de reacție a ITM-urilor la sesizările oamenilor, despre necesitatea digitalizării sistemului de primire a documentelor pentru diferite prestații. Sute, dacă nu mii de întrebări, inclusiv mesaje de mulțumire pentru plata Șomajului Tehnic. Nu regret decizia mea de a păstra public numărul personal de telefon după ce am devenit ministru. Am deschis ministerul către cetățeni cum nu a făcut-o nimeni în 30 de ani. Cei care mă cunosc știu că am același număr de telefon de ani de zile. Chiar nu vreau să mă schimb, indiferent de funcția pe care o ocup.
Totuși, nimeni nu poate decide asupra folosirii numărului meu personal de telefon fără a avea acordul meu. De altfel, avem legislație în România pentru protecția datelor cu caracter personal și pentru reutilizarea acestora. Și instituții responsabile de aplicarea acesteia.
Numărul meu de telefon a fost folosit ieri pentru a incita la ură. Văd coordonarea între mai mulți politicieni pe acest subiect. Cu acest mod agresiv de a face politică – care începe într-o parte a presei și duce până la PSD/foști PSD-iști, foști PRM-iști – lupt în continuare.
Sunt oameni civilizați în această țară cărora, pentru că înjurăturile și blestemele (nici ei nu știu pentru ce) îmi țin telefonul ocupat, nu le pot răspunde acum. Poate au probleme serioase, aș fi vrut să le răspund, ca de obicei. Ceea ce nu înțelege PSD – sau înțelege dar nu îi pasă – este că prin ura încurajată împotriva mea, în final, nu îmi face rău mie ci oamenilor onești care mi-ar fi transmis problemele lor reale. Asta urmărește PSD – să pună piedici oamenilor care muncesc.
De peste o lună, se montează tot felul de campanii (că aș avea interese în traficul de femei – victime ale traficului de persoane, în dispariția de copii din România sau că încurajez violența asupra copiilor), enormități și minciuni nedemne chiar și pentru nivelul lor în PSD. Răspândirea urii și întreținerea disensiunilor din societate sunt principalele acțiuni de campanie electorală ale PSD, de la începutul pandemiei. Au creat panică, au răspândit ură și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a crea fracturi majore între societate și autorități, în scop electoral, fără să se preocupe vreo clipă de efectele pe care aceste demersuri le au asupra oamenilor.
De ieri sunt înjurată la comandă. Blestemată. Se numește incitarea la ură.
Am încercat chiar să explic unora dintre cei care mă înjurau că DGASPC – acolo unde lucrează mama fetei din Tg.Jiu despre care se vorbește – nu este în subordinea Ministerului Muncii ci a Președintelui CJ. Nu a contat. M-ar fi omorât. Foloseau aceleași cuvinte.
Aici ne împinge PSD pe toți cei care muncim cinstit în această țară – să fim înjurați. Trebuie să ne mobilizăm în această toamnă până nu este prea târziu.”

VEZI ȘI:

Israelul, prima țară care își bagă toată populația în case din cauza valului doi al pandemiei

BREXIT. Haos politic la Londra. Boris Johnson, acuzat că distruge integritatea Marii Britanii

6 comments

  1. Pro victime 15 septembrie, 2020 at 10:25 Răspunde

    Atît ați înțeles voi din protestul lui Badea. Minți înguste ce sunteți, faceți din agresori niște vedete nu puteți înțelege ce înseamnă să fi victimă pînă nu treceți prin același gen de întîmplări. Articolul vostru e de 0 bani.

Leave a reply