Laurențiu Ciocăzanu: „Pe  cine mai contează Putin? Pe cei care spun: ”De ce, domnule, nu renunță Ucraina la niște bucăți din ea, ca să fie pace”

1
1439

Știți pe  cine mai contează Putin? Pe cei care spun: ”De ce, domnule, nu renunță Ucraina la niște bucăți din ea, ca să fie pace

  • Dar poate Ucraina să facă asta? Pot președintele țării și cei din conducerea de la Kiev să spună: ”Bine, Putin, pentru că tu omori civili ucraineni și noi nu vrem să ucidem civili ruși, ia zi, ce bucată din Ucraina vrei? Donbass? Odessa? Lvov? Mariupol? Kiev? Alege tu și, dacă ești mulțumit, săru-mâna că nu mai omori oameni”?

Iată ce spune Ovidiu Nahoi, redactor-șef la RFI:

”O cedare de tipul celei cerute de Rusia este inacceptabilă și dintr-o perspectivă mai largă, a dreptului internațional.

Ar însemna că, de aici înainte, orice stat care deține o putere armată considerabilă și are diferende cu un vecin mai slab ar putea să-i smulgă acestuia bucăți din teritoriu, cu gândul că, în cele din urmă, acest fapt împlinit va fi recunoscut.

Dacă se va ajunge aici, o asemenea cedare nu va fi sub nicio formă un pas înspre pace. De fapt, va fi poarta către un nou război.

Și atunci, se poate negocia cu Vladimir Putin?

Aceasta este întrebarea și totodată dilema morală a Occidentului.

Vladimir Putin a promis că nu va invada Ucraina și ne-a asigurat că acumulările de trupe de la granițele vecinului său nu sunt decât niște banale exerciții. A mințit.

A afirmat apoi că așa-zisa operațiune specială, în fapt, o invazie în toată regula, ar viza doar obiective militare. O altă minciună. Atacurile îi țintesc cu precădere pe civili.

Rusia a promis deschiderea de culoare umanitare. Dar soldații săi au tras asupra civililor care încercau să scape din orașele supuse bombardamentelor.

Rusia pune acum Ucrainei condiții imposibile – și nici așa nu putem avea garanția că va respecta un eventual acord.”

1 comment

  1. Gabriel Marinescu 13 martie, 2022 at 09:29 Răspunde

    Rusia a DOVEDIT ca cel putin cu actuala sa conducere nu poate fi un partener de nadejde.Degeaba semnezi intelegeri cu ei,tu le respecti,iar ei nu respecta nimic plusand continuu.Regret s-o spun dar deocamdata solutia unui razboi in Ucraina pare singurul”tratament”prin care rusii ar putea fi slabiti(prin ajutorul tuturor tarilor MORALE)prin pierderile cat mai mari suferite;ramanand cu o armata slabita si un orgoliu ranit si fara parteneri economici care nu i-ar mai putea conferi un comert prin care rusii cu un buget slabit nu-si vor mai putea permite inarmare.Doar asa li se mai pot”baga mintile in cap”.

Leave a reply