sâmbătă, octombrie 1

Laurențiu Ciocăzanu: Cîțu și amenda din SUA: cine aruncă primul piatra?

7
427

Conform site-ului voxpublica.ro , Laurențiu Ciocăzanu în materialul său intitulat:”Cîțu și amenda din SUA: cine aruncă primul piatra? ” este de părere că, ”Florin Cîțu a greșit flagrant”!

Iată mai jos, cu acceptul autorului, materialul întreg. Restul opiniilor vă aparțin:

Florin Cîțu a greșit flagrant. Nu pentru ce a făcut acum 20 de ani în SUA, aia e o faptă banală, un rateu al tinereții de care mulți s-ar putea face culpabili, dacă le scormonești prin trecutul zbuciumat și prin aventurile vieții.

De altfel, chiar în SUA există cazuri clare de oameni ajunși în fruntea statului, de la Bush jr.la Trump, care au avut la activ fapte cu mult mai grave și pentru care nu i-a dat nimeni jos de pe soclu, nici măcar nu le-a curmat cariera politică.

Deci, nu pentru mia de dolari și cele două zile state după gratii  trebuie să dea socoteală premierul (apropo, pentru cine nu a aflat încă, în SUA stai după gratii până judecătorul decide cât e amenda, nu înseamnă că ”ai făcut pușcărie”; e plină America de celebrități care au în ”CV” așa ceva).

Ci pentru că a ascuns aceste detaliu din trecutul său, important pentru un lider în stat.

 • Aici are de pierdut Florin Cîțu! 

Sinceritatea de după izbucnirea scandalului e bună, dar nu și de ajuns.

”Da, acum 20 de ani, a fost vorba de o conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă. O amendă foarte mare. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. E interesant că apare această informație acum, în competiția internă din PNL. A trebuit să-mi vând și mașina pentru a-mi plăti amenda. Am mers un an pe jos. Asta este, a fost un eveniment acum 20 de ani. Nu este un eveniment cu care să mă mândresc, dar asta a fost. Era o contravenție. Am plătit și în România amenzi de circulație.”, a declarat premierul Cîțu, miercuri seară.

E ok felul cum și-a pus cenușă-n cap, dar asta nu scuză faptul că n-a făcut-o la timpul potrivit.

Bun, și acum ce urmează? Demisia sa? I-o cer toți: PSD, USR (prin deputatul Emanuel Ungureanu), PNL (prin tăcerea fericită a rivalilor din tabăra Orban), AUR, Neamul Românesc, Șoșoacă, Dragnea și cine-o mai urma pe listă.

Ar trebui, deci, să renunțe la funcția de premier și să nu mai candideze la șefia PNL?

Din motive de corectitudine politică, de onoare, DA!

Însă despre ce vorbim? România a stat 3 ani la cheremul unui om acuzat de toate nenorocirile lumii politice, care ulterior a și ajuns la pușcărie pe bune (pentru o condamnare nu de două zile că a șofat cherchelit, ci pentru devalizări și corupție curată), care să fie atunci nevoia unei demisii pentru că acum 20 de ani Cîțu a condus băut în SUA?

Ca să nu mai vorbim de nume ca Adrian Năstase, Tăriceanu, Dăncilă, Tudose, Grindeanu, Ciorbea sau Văcăroiu, unde demisia ”de onoare” ar fi trebui să apară dinainte de a fi numiți la Palatul Victoria.

Deci, dacă de mâine am fi siguri că intrăm într-o nouă eră și vor ajunge la butoane doar sfinți, atunci Cîțu chiar trebuie să plece.

Dar ce facem după? Chiar găsim pe alții ”fără de prihană”? Să fim serioși! În țara asta, așa cum a funcționat ea peste 30 de ani, toți au secrete murdare în sertare, mai mici sau mai mari, mai toxice sau mai ”respirabile”, de unde vom găsi imaculații?

Nu există așa ceva. Iar dacă sunt, ei nu se înghesuie să ocupe funcții, s-au dus în business, în Occident sau la mânăstire.

 • Prin urmare, cine aruncă primul cu piatra acum?

Cei care s-au bucurat după stângăcia premierului cu prețul pâinii? Bun, atunci măcar să știm o treabă. Hai să facem din politică un circ prost, să ne batem cu toții pe burtă pentru ce vedem la TV și apoi să ne convingem singuri că știm să ne săpăm groapa viitorului.

Nimic nu se rezolvă că pleacă Florin Cîțu. Vine Orban?

Atunci să vezi cum vor scoate băieții de la naftalină scandalul cu accidentul de la care a fugit pe șest! Sau cu acuzația că tatăl lui a fost agent secret maghiar, cum debitează deja slugile media ale celuilalt Orban, de la Budapesta.

Tudose? Dăncilă? Dragnea chiar? Ori Tăriceanu? Sau cine să mai stea la coadă pentru un mandat la Palatul Victoria? Are USR o soluție mai bună?

Clotilde Armand poate fi, nu zic. Chiar e. Dar este acum. Mâine, când va fi pe poziție de tip Cîțu, cine știe ce-i vor mai găsi ”băieții deștepți” ai ”săpatului” politic și ei.

Am spus și ieri, când analizam scandalul cu pâinea, că nu ne facem bine dacă nu ne ocupăm de lucrurile serioase. Dacă nu îngropăm acest balamuc balcanic toxic pentru toți și ne apucăm de treabă pe bune, va fi rău!

Nu ajungem nicăieri cu această ”rotație a cadrelor” de tip nou, una nu pe bază de apartenență la ”clasa conducătoare”, ci în urma scandalurilor interne de toate culorile.

30 de ani au furat, au supt, au dărâmat ce era construit și s-au blindat pe viață, rotindu-se între ei, dar de aici încolo tot așa vom continua?

Nu mai ține! Nu că nu ar fi rost de furat, dar nu prea mai e ”mălai” pentru plebe, iar cu asta nu te joci.

În câțiva ani, România se face praf, pentru că nu sunt bani de pensii și salarii la stat, țara nu produce oricum, e golită de bani și mai ales de oameni, crizele vin năvală peste noi, natalitatea e la pământ și noi ce propunem ca alternativă la acest peisaj apocaliptic?

Datul la gioale. Poate o să mai țină de foame un pic, dar în curând se va întoarce împotriva tuturor celor care acum stau și înjură la TV când mai află câte-o ”nasoală” despre vreun liderul politic.

E mișto că nu te plictisești în România, că mereu se întâmplă ceva picant sau tragic (vezi morții de pe șosele sau cei din pandemie), dar s-ar putea să ni se-aplece repede de la acest meniu al balamucului public.

7 comments

 1. Rădăuțanu 12 august, 2021 at 08:48 Răspunde

  Genial editorial, iar finalul lui spune tot: ”E mișto că nu te plictisești în România, că mereu se întâmplă ceva picant sau tragic (vezi morții de pe șosele sau cei din pandemie), dar s-ar putea să ni se-aplece repede de la acest meniu al balamucului public.”

 2. MAITRE 12 august, 2021 at 09:28 Răspunde

  Mohicanii din PNL nu dorm si nu cred eu ca vor lasa partidul pe mana lupilor tineri inca nu vor lasa traficul de influenta si relatiile lor vechi , rabdare , asa cum am prevazut Orban se intoarce are prea multi mohicani de partea lui .

  interesant este ca PNL se va scinda daca Catu ieste oresedinte se vor rupe si o aripa zboara catre altceva oricum cu catu vor pierde tot ,da poate cineva vrea ca PNL sa se autodistruga , beneficiar direct AUR si PSD si ce te faci deoarece sondajele nu mint psd creste si creste iar pnl se rupe urmat de usr usor usor respiram si noi ,apoi pot urma o multime de scenarii alianta se va rupe deoarece e foarte fragila si o sa fie ajutata sa isi franga aripile ,unii sunt pe faza si coordoneaza tot.

 3. Rădăuțanu 12 august, 2021 at 10:15 Răspunde

  Ca odinioară, când erați la Patriciu, numit și Don Patricio, de către apropriații săi!De acord întru totul. Apropos, bună alegerea și cu acest domn Ariciuc, l-am cunoscut când se ocupa de groapa de gunoi, de la Mestecăniș!Tot așa….

 4. Luca 12 august, 2021 at 10:19 Răspunde

  Auziți, vorba lui Creangă ”nu știu alții cum sunt…” dar parcă gâlșeavă mai mare, ca acum greu ne-o fost nouă ”ciumeților” a mai vedea vreo dată! Da e mișto așa, dar parcă era mai fain să nu avem așa ceva….

 5. Scufița Red 12 august, 2021 at 10:21 Răspunde

  Bine mai scrieți acum și aici! Fain site de știri… la punctul de vedere acesta, cred că mai poate și nuanța! Felicitări, oricum….

Leave a reply