duminică, septembrie 25

Laurenţiu Ciocăzanu: „Asta mi-a zis mai devreme un patron de benzinărie OMV. M-a uimit pozitia lui, dar îl înțeleg: războiul a scumpit și mai mult benzina”

0
1559

„Zelenski e de vină, domnule! Trebuia să cedeze și să renunțe la o bucată din Ucraina. Din cauza lui, pierdem toți. Dacă Putin vrea Donbas-ul, trebuia să i-l dea și nu aveam nenorocirea asta”, povestește despre periplurile sale, pe la benzinăriile patriei, ziaristul TVR, Laurențiu Ciocăzanu

.”Acum, suferim toți pentru ambiția lui și cearta între ruși. Jos pălăria lui Orban din Ungaria! El e patriot, nu Zelensky. Mai bine prieten cu Putin decât dușman”. Asta mi-a zis mai devreme un patron de benzinărie OMV.  

M-a uimit pozitia lui, dar îl înțeleg: războiul a scumpit și mai mult benzina, după criză pandemiei, iar el, ca mulți oameni de afaceri, are de suferit. 

 

 

L-am ascultat calm. L-am contrazis pașnic. Dar nu o să înțeleg niciodată cum oameni ca el, care au riscat enorm sa facă afaceri și trăiesc din piață, își pot imagina o viață mai bună într-o lume după model Putin. 

 

Evident, nu știe cum e în Rusia, nu a trăit acolo și nu înțelege că un model de lume bazat pe relații de forță (agresiune militară inter-țări, dictatură, regim autocrat) e moarte curată pentru afaceri de tip franciza sau orice tip piață liberă. 

Singurul model de succes financiar în lume, demonstrat cu fapte și cifre, e cel occidental. Cel rusesc sau chinezesc, nu mai spun de cel nord-coreean, sunt dovada clară a sărăciei și falimentului. 

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane în picioare

Nu avea sens să mă cert cu el. Era exact ca atunci când încercam să mă lupt cu antivacciniștii lui Sosoaca&co. și mă considerau „vândut Big Pharma”.  Nu am încasat niciun leu de la Big Pharma, dar nici n-am reușit să-i salvez de la moarte pe cei care nu m-au crezut pe mine și i-au crezut pe cei cu „virusul nu exista” sau „vaccinul ucide”… 

Așa că, și de data asta, e cam la fel. Pur și simplu, am ajuns într-o lume în care, de-atâta bine, oamenii vor s-o ducă rău. Am vrut să-l întreb pe patronul de la OMV: „Dar dacă ar veni mâine unul și ți-ar spune, ori îmi cedezi afacerea, ori te lichidez și pe tine, și pe ea, ce ai face tu? 

 Ai renunța la munca de-o viață așa cum zici că Ucraina trebuia să se predea Rusiei doar pentru că Rusia egal forță?”  Nu l-am mai întrebat. Mi-era clar că ar fi renunțat la tot fără luptă. 

Sursa: Cont Facebook Laurentiu

 

Leave a reply