sâmbătă, ianuarie 29

”La operația mea, a fost anestezist. Nu a acceptat nicio atenție! Doar un mulțumesc”. Mărturii despre medicul-erou din Piatra Neamț

1
1308

Medicul erou din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, cel care s-a rănit grav încercând să salveze pacienți la incendiul de sâmbătă seară, făcea parte dintre doctorii care refuzau să ia șpagă, potrivit unei întâmplări povestite de un fost judecător și a mai multor persoane care au comentat la postarea acestuia.

”Mi-a fost anestezist la o operaţie. După, deşi fusesem avertizat, m-am dus la el cu o carte a mea. A luat-o zâmbind, dar mi-a spus: Sper că nu aţi pus ceva în ea. Eu am dat din umeri. El a foiletat cartea, a scos din ea bancnotele şi mi le-a dat înapoi. Eroii sunt oameni simpli şi normali”, a scris pe Facebook Geo Moroșanu, fost judecător la Bicaz și Piatra Neamț.

La postarea sa au comentat mai multe persoane care au confirmat că Denciu nu lua șpagă de la pacienții săi. Iată câteva dintre comentarii


  • ”Si la operația mea tot el a fost anestezist. Nu a cerut nimic, nu a primit nicio atenție! Doar un “mulțumesc”! Aceștia sunt adevărații doctori!”.
  • ”Și la operația mea de cezariana a fost tot dumnealui ca și anestezist, iar soția ca și medic curant ginecolog. Oameni deosebiți. Dl doctor nu a primit nimic! Sănătate multa și putere atât lui cât și familiei pentru a putea depăși aceasta grea încercare a vieții.”
  • ”Dumnezeu să-l ajute! Și eu când i-am oferit ceva, mi-a spus ca am acasă o prințesa, să-i cumpăr ei ceva, el și a făcut meseria, un mare OM”
  • ”Și eu am fost avertizată să nu încerc cu ceva la dumnealui, că nu va primi așa că nu îmi rămâne decât să mă rog pentru el să îi dea Dumnezeu multă, multă sănătate!”

Medicul de la Spitalul Județean Piatra Neamț a fost transferat la Spitalul Militar ”Regina Astrid”, din Bruxelles. El are arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a încercat să salveze din flăcări pacienți care erau internați în stare critică, cu Covid-19.

Anterior, medicul a fost transportat de la Piatra Neamț, cu o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, la aeroportul din Iași, de unde a fost preluat cu o aeronavă militară pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Nationale și transportat la Spitalul Floreasca din București.

VEZI ŞI:

CORUPȚIA (încă) ucide. Legătura dintre cazul de la Piatra-Neamț și tragedia de la Colectiv

Klaus Iohannis, o nouă reacție după incendiul din Neamț: “Doamne ferește să se repete tragedia. Trebuie să se afle rapid cauzele”

Mesajul Anei Birchall pentru baronul Arsene după tragedia de la Piatra-Neamț. Plus o întrebare pentru toți…

1 comment

Leave a reply