”La o pensie specială de 78.000 de lei, contributivitatea e doar puțin peste 5.000 de lei”! Ministrul Muncii, dezvăluire despre jaful bugetar

1
3011

Invitată la Digi 24, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a făcut o dezvăluire incredibilă despre cât de mare este jaful de la buget în sistemul pensiilor speciale.

Întrebată de Cosmin Prelipceanu, moderatorul emisiunii ”Jurnalul de seară”, cu cât se vor mări pensiile în 2021, Turcan a spus:


”Lucrăm la o soluție care să țină cont de legea majorării pensiilor, dar și de situația bugetului, una complicată într-un an de criză. Dar vom mări pensiile, asta e clar, măcar cu inflația. Însă în paralel, am în biroul meu situația exactă a inechităților majore din sistemul public de pensii. Vă dau doar un exemplu: la o pensie specială de 78.000 de lei, partea care reprezintă contributivitatea la bugetul de stat în câmpul muncii pentru persoană respectivă este de puțin peste 5.000 de lei. Vă dați seama ce nedreptate imensă!”, a spus ministrul Muncii.

Raluca Turcan a spus că lucrează în prezent la un proiect care să rezolve odată pentru totdeauna situația pensiilor speciale, ale căror niveluri ating cote nemaiîntâlnite în nicio țară din lume în comparație cu pensiile obișnuite.

”Nu vreau să vă spun acum cum voi rezolva această problemă, pentru că lucrăm la așa ceva. Dar vă promit că voi mai vorbi despre așa ceva doar atunci când avem clar pe masă soluția. Acum asta facem, căutăm soluția”, a spus Turcan la Digi 24.

Ministrul Muncii a mai anunțat că salariul minim se va mări cu 3,1% în 2021.

VEZI ŞI:

Premierul Cîțu îl pune la punct pe Cioloș după atacul mizerabil al acestuia marca Dragnea. La nici o zi, liderul PLUS a încălcat regula-cheie a noii coaliții!

Stelian Ion, Ministrul Justiţiei, trimite procurorului general cererea de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu

VIDEO. TVR, ultimul tun înainte de Guvernul Cîțu: 50.000 de euro pentru ”trupa lui Garcea”, instigatorul la infectarea cu COVID

1 comment

  1. Adrian Bernat 12 ianuarie, 2021 at 21:57 Răspunde

    ”Nu vreau să vă spun acum cum voi rezolva această problemă, pentru că lucrăm la așa ceva. Dar vă promit că voi mai vorbi despre așa ceva doar atunci când avem clar pe masă soluția. Acum asta facem, căutăm soluția”. Sper să o găsiți înainte de 2024!

Leave a reply