luni, septembrie 27

La doi pași de Aeroportul Băneasa se încearcă ridicarea a două blocuri de 9 etaje

0
112

Dragoș Bîlteanu, s-a asociat cu un fost acționar de la Dinamo, Vladimir Cohn, pentru construirea unui ansamblu rezidențial peste drum de Băneasa Shopping City. În total, 265 de apartamente, scoase deja la vânzare. 90 dintre acestea se află în două blocuri care depășesc cu 4 etaje regimul de înălțime impus în zonă .

Dar, potrivit celor de la libertatea.ro ,miza: un profit de peste două milioane de euro, proiect pe care Primăria Sectorului 1 l-a aprobat în februarie 2020. Aeroportul internațional Băneasa – Aurel Vlaicu va fi redeschis în curând, după nouă ani în care a fost reabilitat, au comunicat în mod repetat autoritățile.


Aeroportul se află în nordul Bucureștiului, o zonă vânată de dezvoltatorii imobiliari. În ultimii 10 ani, clădirile s-au întins până aproape de capătul pistei, iar dezvoltatorii au deja pregătită construirea a mii de apartamente.

Aflându-se în zona de protecție a aeroportului, clădirile trebuie să respecte un anumit regim de înălțime, avizat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

  • Atenție,  avioane la ”joasă înălțime”

Strada Ștefan Holban se află la mai puțin de un kilometru de capătul pistei. Orice dezvoltator care vrea să construiască aici are nevoie de avizul AACR, care cel puțin teoretic este obligat a  face o evaluare de specialitate în funcție de poziționarea față de aeroport și comunică înălțimea maximă permisă pentru construcția propusă.

 

Leave a reply