sâmbătă, iulie 13

La 101 ani, a învins coronavirusul. În 1919, nu l-a răpus nici gripa spaniolă. Povestea bătrânului care a cucerit inimile Italiei

0
1700

Deşi pandemia actuală continuă să facă ravagii în Italia, apar şi cazuri care se transformă în adevărate legende naţionale menite să arate lumii că viaţa e mai puternică decât temutul coronavirus.

Este şi cazul unui bătrân de 101 ani, care a reuşit să învingă boala devenită pericol mondial în special pentru vârstnici, devenind cel mai bătrân dintre pacienţii care au reuşit să învingă temuta boală.

Eroul din „Cizmă” a explicat că a luptat de dragul familiei sale: ”Mi-ați spus că trebuie să mă întorc acasă, așa că m-am întors”, a explicat el simplu şi umil ce anume l-a făcut să reziste în faţa virusului care a ucis până acum peste 10.000 de italieni.

”Eram siguri că va reuși, mereu a avut o fire ambițioasă”, a povestit nepoata sa, în cotidianul La Stampa, citat de Huffingtonpost.

Italianul în vârstă de 101 ani a fost internat într-un spital din Rimini. El a mai trecut și prin alte momente grele, a dezvăluit nepoata sa.

”În Al Doilea Război Mondial, a scăpat de mai multe ori după ce s-a aflat în pericol. Ca să îl încurajăm, i-am spus că naziștii erau mai puternici decât virusul de acum”, a mai declarat nepoata acestuia.

Născut în 1919, în plină pandemie de gripă spaniolă, bătrânul a supravieţuit tuturor încercărilor vieţii. A muncit toată viaţa ca zidar şi nimic nu l-a învins de-a lungul vieţii.

”Era genul acela de om, care nu se oprea niciodată din ce are de făcut”, a spus fiul italianului de 101 ani.

”Era singur în spital, știind că cei care mor nu pot avea pe nimeni alături, nu pot avea îmbrățișarea cuiva drag. Ne-a fost atât de frică, dar acum suntem fericiți că a revenit acasă”, a încheiat fiul bătrânului.

Gloria Lisi, viceprimarul orașului Rimini, a declarat ziarului italian Corriere della Sera:

„Toată lumea a văzut speranța pentru viitor în recuperarea unei persoane peste 100 de ani. În fiecare zi, vedem povești triste care spun cum virusul provoacă rău, în special la vârstnici. Dar domnul nostru. a supraviețuit. Familia sa l-a luat miercuri acasă, arătându-le tuturor că, chiar și la 101 ani, viitorul nu este stabilit de nimeni”, a concluzionat Lisi.

 

Leave a reply