sâmbătă, iulie 20

La 100 de ani, doamna Micaela cântă de bucurie că s-a vindecat de coronavirus

0
925

Deja nu mai e o mare surpriză. Apar tot mai multe cazuri de persoane în vârstă care au învins temutul coronavirus. Unii dintre ei, deşi au avut „patalogii anterioare”, adică afecţiuni mai vechi care, teoretic, i-ar fi condamnat deja la moarte în caz de infectare cu noul virus.

„Senora” Micaela a reușit să se recupereze şi ea după ce a contacta coronavirusul la vârsta de 100 de ani.

Acum, ajunsă înapoi acasă după o lună în spitalizare, nu mai consideră deja virusul un mare pericol: „L-am dovedit deja!”, spune ea, glumeşte ea despre boala care era să-i răpească viaţa.

Din fericire, virusul nu a reușit să o învingă, nici să-i pună capăt umorului sau dorinței sale de a cânta, relatează televiziunea La Sexta, care publică şi un reportaj despre eforturile medicilor şi bătrânii vindecaţi, pe care îl puteţi urmări AICI.

Vecinii au primit-o cu aplauze și urale la care ea, recunoscătoare, a răspuns cântând pe balcon. De asemenea, doamna Micaela a dorit să transmită mesajul său celor care se luptă cu COVID-19: „Poți ieși din toate problemele”.

Și tocmai acesta este mesajul pe care îl repetă mulți alți pacienți vindecați de coronavirus: „Dacă eu am reușit să scap, atunci înseamnă că virusul nu e invincibil. Dar trebuie să rămânem acasă”, subliniază José María, recuperat și el.

În Spania, există deja 52.165 de persoane care au reușit să primească dreptul de a părăsi spitalul, pentru a putea continua recuperarea definitivă acasă.

VEZI ŞI:

La 76 de ani şi cu trei infarcturi la activ, Don Paco a învins şi coronavirusul

Leave a reply