L-au săltat pe Rizea! Igor Dodon vrea să câștige alegerile prin extrădarea fugarului care a dezvăluit corupția statului paralel

0
2857

Cristian Rizea, fugarul condamnat pentru corupție la 4 ani și 8 luni de închisoare în România, a fost reținut de autoritățile de la Chișinău, pentru a fi extrădat.

”M-a sunat, mi-a spus că este cu cătușele la mână. Mi-a spus că mergem mai departe. A spus că nu se teme, că s-a așteptat la așa ceva, și-a asumat extrădarea sa”, a spus Anca Alexandrescu, jurnalista de la Realitatea Plus care a pornit serialul de dezvăluiri despre corupția din interiorul ”statului paralel”.


Rizea a făcut dezvăluiri grave despre afaceri foarte mari și interese de grup în care au fost pomeniți în special oameni din jurul grupării Ghiță-Ponta-Bănicioiu-Mihnea Costoiu-Tăriceanu-Dragoș Dobrescu (zis și ”miliardarul fără chip”)-Puiu Popoviciu.

Urmare a mărturiilor făcute publice de către fostul ministru PSD condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, DNA a demarat cercetarea penală pe numele lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru în Guvernul Ponta, acum la Pro România.

Igor Dodon și Maia Sandu, rămași în turul 2 al alegerilor prezidențiale

Extrădarea lui Cristian Rizea de către regimul de la Chișinău urmărește exclusiv interese electorale.

Igor Dodon, președintele actual, vrea astfel să câștige voturile electoratului Maiei Sandu, care a ieșit pe primul loc în turul 1 al alegerilor și are prima șansă de a câștiga președinția Republicii Moldova.

Dodon nu a mișcat un deget împotriva lui Rizea înainte ca acesta să facă primele dezvăluiri despre corupția din interiorul serviciilor secrete și din politică.

Igor Dodon este considerat omul celebrului mogul Plahotniuc (un fel de Dan Voiculescu al Republicii Moldova), fugit din țară din cauza acuzațiilor de corupție.

Prin expulzarea lui Rizea, Igor Dodon vrea să le arate moldovenilor că nu este un susținător al corupților.

Cei vizați de dezvăluirile lui Cristian Rizea au fost oamenii din celebrul ”grup de la Monaco”, în frunte cu miliardarul Dragoș Dobrescu, zis și ”miliardarul fără chip”.

Pe lista lui Rizea mai apar Radu Budeanu, patronul CanCan, Sebastian Ghiță, fugit în Serbia de justiție, Victor Ponta, liderul Pro România, Nicolae Bănicioiu (ancheta deja de DNA), Mihnea Costoiu (rectorul Politehnicii București, implicat în mai multe acuzații de șpagă), Călin Popescu Tăriceanu, oameni din jurul lui Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI din vremea lui Ion Iliescu, Bogdan Buzăianu, unul dintre celebrii ”băieți deștepți” din afacerile cu energie, Puiu Popoviciu, condamnat definitiv în România pentru corupție și fugit în Marea Britanie, Alexander Adamescu, patronul României Libere, fugit și el în Marea Britanie.

VEZI ŞI:

COVID nu există sau e rodul 5G? De ce pandemia a născut teoriile conspirației și rolul imens al presei în anihilarea lor

”Am trecut prin iad”. Doi ziariști transmit din infernul COVID. ”Dacă te-ai protejat, de ce te-ai îmbolnăvit?!”

Pandemia explodează în România. Ce carte va juca Iohannis diseară?

Eugen Tomac: “Minţile teroriste trebuie oprite”

Leave a reply