vineri, februarie 3

Kuleba: „Victoria Ucrainei asigură pacea tuturor”

0
92

Ţările aliate s-au angajat să susţină Ucraina „atât cât este nevoie”, afirmă şeful diplomaţiei de la Kiev, Dmitro Kuleba, într-un mesaj publicat pe Twitter, după cina de lucru de marţi seară, cu miniştrii de externe ai ţărilor NATO.

„La invitaţia lui Jens Stoltenberg, m-am întâlnit cu miniştrii de externe NATO pentru a le împărtăşi nevoile Ucrainei în această iarnă grea. Aliaţii au anunţat noi livrări şi s-au angajat să ne susţină atât cât este nevoie. Victoria Ucrainei va asigura pacea şi securitatea tuturor”, a spus oficialul ucrainean, scrie agerpres.

Kuleba a transmis şi mesaje legate de întrevederile pe care le-a avut cu miniştrii român şi polonez.

M-am întâlnit cu ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, pentru a-i mulţumi pentru excelenta organizare a ministerialei NATO. Discuţiile noastre s-au concentrat pe susţinerea Ucrainei şi nevoia de a îmbunătăţi conectivitatea între România şi Ucraina, pentru a facilita circulaţia persoanelor şi bunurilor„, a adăugat demnitarul.

În ceea ce priveşte întâlnirea cu Zbigniew Rau, omologul polonez, Dmitro Kuleba a precizat că aceasta s-a axat pe „următorii paşi care trebuie făcuţi pentru a consolida Ucraina în această iarnă„.

Sunt recunoscător poporului şi guvernului din Polonia pentru hotărârea arătată în susţinerea Ucrainei şi pentru ajutorul militar şi umanitar considerabil oferit„, a adăugat ministrul ucrainean de externe.

Leave a reply