Kovesi vrea să investigheze persoanele care subminează sancțiunile impuse Rusiei

0
192

Procurorul-șef al Europei, Laura Codruța Kovesi, a declarat pentru Agenția France-Presse că dorește să investigheze persoanele care subminează sancțiunile impuse împotriva Rusiei, transmite The Guardian.

Parchetul European este însărcinat să investigheze orice infracțiune care se consideră că a prejudiciat banii UE, ceea ce înseamnă adesea urmărirea bandelor criminale internaționale și a operațiunilor sofisticate de fraudă transfrontalieră în materie de TVA, potrivit g4media.

UE a impus o serie de zece pachete de sancțiuni economice împotriva Moscovei ca pedeapsă pentru invazia de un an a Ucrainei. Kovesi, în vârstă de 49 de ani, vrea să urmărească bandele care eludează sancțiunile pentru a alimenta mașina de război a Rusiei.

„Acesta este un lucru care a fost deja cerut de Comisie – dacă ne putem ocupa de el. Iar răspunsul nostru a fost: ‘Da, putem face acest lucru. Suntem pregătiți să o facem’”, a declarat ea.

Avem procurori specializați. Avem birouri în 22 de state membre… Suntem singurul instrument disponibil în acest moment la nivel european care poate lupta cu acest tip de criminalitate”.

 

Leave a reply