duminică, septembrie 25

Klaus Iohannis, despre inflația mare din România: „Nu încercați să căutați vinovați în Parlament, Guvern, clasa politică”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că situația dificilă din punct de vedere economic nu este urmare a faptului că cineva a lucrat prost sau nu și-a făcut treaba, toate acestea au o singură cauză: războiul lui Putin împotriva Ucrainei, a subliniat președintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că inflaţia este „doar un factor” şi are încredere că Guvernul a luat şi va lua în continuare „măsurile care se impun”, menţionând că problema nu este românească, ci doar una globală.

Inflația este doar un factor, un răspuns simplu: Da, am toată încrederea că Guvernul a luat și va lua măsurile necesare.  Aceasta inflație, prețurile la energie, de ce am ajuns aici – nu înseamnă că cineva a lucrat prost sau nu și-a făcut treaba. Aceste lucruri și crizele care urmează, pentru că specialiștii spun că vor continua, pe plan global, toate acestea au o singură cauză: Războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Problema nu este una românească, este una globală. Sigur guvernul poate să amelioreze impactul acestei crize, poate să ajute persoanele cu venituri mici. Și aseară am avut o discuție cu premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le pregătesc ei. Să fim realiști. Crizele nu se vor termina mâine, vor continua. În unele situații se găsesc anumite soluții, dar nu este cazul să aruncăm vina asupra Guvernului, Parlamentului, clasei politice. Vinovat este Putin care a declanșat acest război împotriva Ucrainei. Pentru români este important să știe că acest Guvern își dă silința și a găsit soluții pentru a atenua impactul acestor crize succesive, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită la Spitalul Clinic Colentina, cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistentului Medical, informează stiri.tvr.ro.

Leave a reply