vineri, octombrie 7

Klaus Iohannis condamnă atacul armat asupra lui Shinzo Abe

0
195

Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacul asupra fostului premier japonez Shinzo Abe, care a fost împușcat în timpul unui discurs electoral.

Update: Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit la vârsta de 67 de ani, după ce a fost împușcat în timpul unui discurs, vineri, la Nara, Japonia, au confirmat medicii care îl tratau.
Abe a murit din cauza sângerării excesive, iar glonțul care l-a ucis a intrat „suficient de adânc încât să ajungă în inimă”, au declarat medicii de la Universitatea de Medicină Nara într-o conferință de presă. Două împușcături pot fi auzite în filmările video ale asasinatului.

„Condamn cu fermitate atacul asupra fostului prim-ministru japonez Shinzo Abe. În aceste momente foarte dificile, gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre el, familia lui și poporul japonez”, a scris Iohannis pe Twitter, informează digi24.

Potrivit actualului premier japonez, Fumio Kishida, Shinzo Abe este „în stare critică”, iar medicii „luptă să-i salveze viața”.

Potrivit poliției, atacatorul este un bărbat în vârstă de 40 de ani, fost militarr, care și-ar fi confecționat singur arma cu care l-a împușcat pe Abe.

Leave a reply