Kim Jong-un sosește în Rusia în „secret absolut” înainte de discuția cu Putin despre arme

0
159

Un tren blindat care îl transporta pe liderul nord-coreean Kim Jong-un a sosit în Rusia, a anunțat astăzi agenția de presă de stat din această țară, scrie independent.co.uk.

Trenul a traversat stația Khasan într-o „atmosferă de secret absolut” în această dimineață, a relatat agenția rusă de știri Interfax, citând imagini de pe canalul de stat Rossiya-1 TV.

Khasan este o mică așezare din Orientul Îndepărtat al Rusiei și punctul triplu în care converg granițele pentru Rusia, China și Coreea de Nord.

Agențiile de informații occidentale se așteaptă ca cei doi să discute despre furnizarea de arme și muniții de către Coreea de Nord pentru a sprijini mașina de război a Rusiei în Ucraina, potrivit sursei citate.

Presa sud-coreeană, citând surse guvernamentale, a declarat că trenul a plecat duminică seara din capitala nord-coreeană și că summitul va avea loc probabil astăzi sau mâine la Vladivostok – care se află la doar 80 de mile de granița dintre Rusia și Coreea de Nord.

Între timp, Ucraina a înregistrat câștiguri pe linia frontului în est și sud, a afirmat Kievul, în timp ce încearcă să pună pe fugă forțele rusești.

Leave a reply