Kim Jong Un, președintele Coreei de Nord, se pregătește pentru eventualitatea unui război. „Vom continuă să atingem obiectivul de a consolida capacitățile naționale de apărare”

0
1486

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis că va consolida o putere militară „covârșitoare” și de neoprit, a informat presa coreeană de stat luni, la câteva zile după ce a prezidat cea mai mare lansare de rachete a națiunii, scrie France 24

 Phenianul a efectuat cu succes lansarea de rachete, sfidând sancțiunile internaționale , joi, prima dată când Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală din  anul 2017. 

 
Cunoscut sub numele de Hwasong-17, puternicul ICBM a fost dezvăluit pentru prima dată în octombrie 2020 și denumit „rachetă monstru” de către analiști. 


 
„Numai atunci când cineva este suficient pregătit și deține o putere militară copleșitoare care nu poate fi oprită de nimeni, doar astfel se poate preveni un război, se poate garanta securitatea țării și să stăpânească și să țină sub control toate amenințările și șantajele imperialiștilor”, a spus Kim lucrătorilor implicați în lansare,  consemnat de KCNA. 


 
„Vom continua să atingem obiectivul de a consolida capacitățile naționale de apărare”. 


 
Racheta lansată joi este una dintre aproximativ cele 20 de arme nord-coreene testate în acest an.
Dar aceasta, se pare, s-ar fi deplasat mai sus și mai departe decât orice ICBM testat anterior de țara ce deține arme nucleare, inclusiv concepută să lovească oriunde pe continentul SUA.
 
 
Analiştii spun că lansarea făcută cu succes pare să-i fi întărit lui Kim încrederea că ţara sa este pe drumul cel bun pentru a obţine descurajarea unui atac nuclear indreptat catre Coreea de Nord, şi că ar trebui să fie efectuate mai multe astfel de teste. 

 


Testele nucleare pe rază lungă au fost întrerupte când Kim și împreună cu ex-președintele SUA, Donald Trump, s-au angajat într-un act diplomatic, dar care s-a prăbușit ulterior în 2019. Discuțiile au stagnat de atunci. 
 
Lansarea vine într-un moment delicat pentru regiune, Coreea de Sud trecând printr-o tranziție prezidențială până în mai, iar SUA distrase de invazia Ucrainei de către Rusia.
Sursa: France 24
Foto: AFP Deutschland 

Leave a reply