Kim Jong-un interzice câinii de companie pe motiv că reprezintă ”decăderea capitalismului”

0
1133

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a decis confiscarea tuturor câinilor din Phenian, capitala țării, susținând că aceste animale reprezintă „declinul capitalismului”.

O măsură emisă în iulie care interzice cetățenilor să aibă acest tip de animale de companie și care coincide cu deficitul alimentar prin care trece țara.

Potrivit ziarului sud-coreean Chosun Ilb, „autoritățile au identificat locuințele cu câini însoțitori și obligă proprietarii să le predea de bunăvoie sau altfel animalele vor fi confiscate cu forța și apoi eutanasiate”.

Astfel, dictatorul din Coreea de Nord spune că pune capăt „tendinței contaminate de ideologia burgheză”, trimițând animalele în grădină zoologică sau vânzându-le sub formă de carne în restaurante, în timp ce proprietarii patrupedelor doar „îl blestemă în spatele lui”, pentru că nu pot face mai mult.

Potrivit Fox News, pentru o lungă perioadă de timp, un câine de companie a fost considerat o decadență occidentală, până când acest obicei a fost relaxat după ce Coreea de Nord a organizat Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților, în 1989.

Din acel moment, elita comunistă din capitala Phenian a început să aibă câini de companie ca simbol al statutului social diferit. În timp ce oamenii obișnuiți creșteau „porci sau vite”, clasele superioare țineau alături câinii ca animale de companie.

VEZI ŞI: 

SalivaDirect, testul COVID rapid și ieftin (10 dolari), finanțat de NBA, care poate schimba lumea

Salvaţi Pământul de coronavirus! Scrisoare către puternicii lumii semnată de lideri din 70 de ţări, care cer ONU şi G20 “acţiuni comune” împotriva pandemiei

Leave a reply