sâmbătă, iunie 15

Jurnalistul Laurențiu Ciocăzanu, amenințat cu moartea de fanii lui Radu Moraru

0
2161

Nasul TV devine pe zi ce trece o sursă de fake news periculos, dar și o pepinieră de venin emoțional care, tratată cu indiferență de autorități și oamenii legii, poate provoca mari tensiuni în societatea românească, într-o perioadă în care numai de asta nu au nevoie românii.

Pandemia face victime zi de zi, a provocat deja cea mai gravă criză economică de la Al Doilea Război Mondial încoace și riscă să creeze mari fracturi sociale care pot pune în pericol stabilitatea internă și chiar siguranța cetățeanului.

O astfel de tendință de ”radicalizare” se poate vedea în grupul susținătorilor lui Radu Moraru, patronul Nașul tv, televiziune amendată deja de CNA pentru câteva derapaje grave de la normele deontologice ale jurnalismului audiovizual așa cum sunt ele prevăzute în Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi în Decizia nr. 220/2011 a CNA privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

În UE – sursă de propagandă care trimite oameni la moarte, în România – erou

Radu Moraru nu mai „trece sticla”; fanii sunt tot mai puţini, dar i-a rămas ”nucleul dur” pe care îl folosește ca pe cârpă

Sancțiunile nu par a-l deranja însă prea mult pe Radu Moraru, care continuă să propage în mentalul colectiv mesaje periculoase care pot împinge telespectatorii chiar la moarte, după cum a subliniat Politico.eu, într-o recentă analiză.

Potrivit prestigioasei publicații europene, aceste mesaje tip fake news, repetate sistematic de voci din spațiul public, au ”infectat” cu idei conspiraționiste mințile oamenilor de rând, iar unii au ajuns să creadă virusul nu există, s-au îmbolnăvit și chiar au murit.

Dar la fel de grav este că acest discurs promovat intens la Nașul TV a creat o pătură de telespectatori foarte radicali, care nu doar că își asumă total mesajele promovate de Radu Moraru, dar uneori devin agresivi atunci când cineva intră în contradicție cu ele.

La unele dintre filmările realizate de jurnalistul Laurențiu Ciocăzanu pe canalul de youtube Lumea Liberă tv (asociat acestei publicații online) au început să posteze mesaje utilizatori care, conștient sau nu, aleg chiar să se expună din punct de vedere penal.

Mesajul de amenințare cu moartea publicat pe canalul de youtube Lumea Liberă tv de un fan Nașul tv

Redăm alăturat (foto) și reprodus textual mai jos mesajul de amenințare cu moartea postat de utilizatorul cu numele ”Marian Raducan” pe canalul de youtube Lumea Liberă tv:

”Marian Raducan 

 7 hours ago

Maninci cacat cu gura plina. Sper sase schimbe ceva in tara asta unde sa fii omorit .”

Am redat acest mesaj exat așa cum apare el pe canalul de youtube amintit, fără modificări sau corecturi gramaticale.

LUMEALIBERA.RO solicită autorităților identificarea respectivului autor și luarea măsurilor legale care se impun, potrivit Codului Penal în materie de infracțiuni de violență fizică sau de limbaj.

Alte mesaje agresive sau indecente ale fanilor lui Radu Moraru scrise pe Lumea Liberă tv

Nu este singurul mesaj agresiv sau lipsit de o minimă decență de limbaj. Redăm în continuare doar câteva dintre ele, dar le puteți inventaria în număr foarte mare la finalul videoclipurilor publicate pe canalul de youtube amintit mai sus. De menționat că, din decență față de cititorii respectabili și cu bun-simț, publicația noastră a ales să șteargă acele mesaje pline de exprimări insalubre. Textele reproduse mai jos sunt exact așa cum au fost postate de fanii lui Radu Moraru pe Lumea Liberă tv, adică pline de limbaj suburban, cu greșeli grave de exprimare, fără cap și fără coadă, îmbibate de ură și specifice sectelor.

Rugina Rugina

Rugina Rugina 

 3 weeks ago

Voi mintiti jeguri penale! Radu este Patriot muistilor! Voi suteti prosti sa va dau la muie jdrentelor!
Rugina Rugina

Rugina Rugina 

 3 weeks ago

Sunteti niste muisti… Sclaveti jegosi!
Obreja Iulian

Obreja Iulian 

 3 weeks ago

Cartiene , ești deștept dar și curvă..ți-a dat un os să mànînci , cînd erai un nimeni , iar tu îl muști pe Radu pe la spate…Rușine ..!!!!😈

Elisabeta Vlasin 

 19 hours ago

Facetiva voi toti vaccinul dar nu puneti lumea sa se vaccineze idiotule

Elisabeta Vlasin 

 19 hours ago

Mare Dement esti. Avem nevoie sa iesim in strada sa scoatem tara din mina voastra marxisti ordinari toate tarile ies in strada sa isi apere tara de Marxisti si Romanii trebuie sa iasa. Spania se pregateste pe 16 August asa trebuie si in Romanua

Elisabeta Vlasin 

 19 hours ago

Sinteti pierduti oricum PUTIN SI TRAMP CU ALIANTA prin ajutorul lui Dumnezeu va termina cu ORDINEA MONDIALA si atunci veti cadea si voi
Ionut Moromete

Ionut Moromete 

 21 hours ago

Mănânci rahat… Radu v-a demascat

Costel Costan 

 1 week ago

Nu te baga nimeni in seama buze de iapa 🤪

Terry Savalas 

 2 days ago

Daca ai fost cu CARTIANU ,te-ai asigurat ca s-a spalat si ca nu ai dormit cu el in camera..?!Lumea vorbeste,sopteste prin carciumi ca pute a transpiratie olteanul…Nasol ca ai prieteni jegosi!
Argus Dacicus

Argus Dacicus 

 1 week ago

Si eu sint pilangiu ,nu căzut in sticla dar îmi place……. fiecare om are slăbiciunea lui……dar spre deosebire de alti teleprompteristi plătiți de zimbet de șenilă, el e singurul care e foarte Political Incorect ! Hai sa zicem e o versiune mai diluată a lui Alex Jones ……nu e suficient de precis și exact dar în sfârșit e o durere in cur la sistem !….
Mariana Apostu

Mariana Apostu 

 1 week ago

RADU MORARU ESTE UN OM CINSTIT.PATRIOT SI NU POSTEZA FAKE NEWS… DUMNEZEU SA IL AIBA IN PAZA..ESCROCILOR……
Maria Roemhild

Maria Roemhild 

 2 weeks ago

Laurentiu Ciocazanu, nimeni nu spune ca nu exista virusi, ba sunt chiar mai multi virusi decit spun toti. Dar sa ruinezi oamenii, sa iei libertatea de circulatie, sa instaurezi DIKTARURA MONDIALA, nu e motiv. Vor mai veni si alti virusi. Pentru tine special Desteptul lui mata, sa ne spui si noua cum e posibil ca in martie-aprilie pe tot globul exista Pandemia. In toate tarile, in toate continentele.
Geta Șagău

Geta Șagău 

 3 weeks ago

Interesant este că el spune adevărul iar voi mințiți. Despre faptul că se minte cu privire la covit am auzit și din alte țări. Cunoscuți rude prieteni care spun că și la ei se minute. Și acum decembrie voi mințiți?🙄 Așa știu Sunteți plăți pt asta. Ce rușine!!! Mai vă puteți vedea fata de tradatori? Familie voastre va mai acceptă? Să aibă Dumnezeu milă de voi. Căci este scris: Cine scapă groapa altuia cade el în ea.
Julia Rettegi

Julia Rettegi 

 3 weeks ago

Aveti o laie. S-a distrus toate structurile statului RO , e mafie peste tot.
Augustin Mesterca

Augustin Mesterca 

 3 weeks ago

Excelență,o cască de cosmonaut îți mai lipsește că în rest ai de toate : mască,vizieră și cred că puțină minte-ți mai trebuie că-n rest ai de toate !? Vai de mama ei de ,,pandemie” ,ipohondrie și tot tacâmul! Auzi,influență rusească la Radu Moraru!?! Grigore tu te auzi când debitezi inepțiile astea?!?🤔
Ana Obi

Ana Obi 

 1 month ago

Esti penibil.. Este f urat ce faceti tu si Cartianu. Dupa ce v a tinut in brate Nasul, acum il balacariti.. Uite ca multi dintre noi nu vor sa creada ca Radu Moraru e asa cum vreti sa ni l creionati.. Va tradeaza fetele voastre ca mintiti.. Incercati sa l decredibilizati..dar nu va iese

VEZI ȘI:

Leave a reply