miercuri, noiembrie 30

JUNGLA VERDE, ALTERNATIVA DE VACANTA IN REPUBLICA DOMINICANA

0
902

Hagroeca este un proiect ambitios, care isi are originile de pe la inceputul anilor `90.
Un tanar, pe atunci, profesor de agronomie, dar cu o experienta dobandita in Germania, unde a studiat chimia organica, specialitatea; plante exotice, se instaleaza cu catel si purcel intr-o zona la poalele muntilor Cordillera Central, in El Carrizal, provincia Dajabon, Republica Dominicana!
Impreuna cu distinsa-i sotie, Doris Betances, ambii indragostiti de natura, cumpara terenuri forestiere pe care cu multa dibacie si le modifica dupa propriul gust!
Insa dragostea de natura il convinge sa creeze, mai apoi, o ferma in care sa experimenteze si sa aduca plante din toate regiunile insulei, si nu numai, implinindu-si, astfel, un vis etern: a trai si munci in mijlocului padurii subtropicale!
A intampinat, totusi, multe dificultati, in timp, insa, cu o perseverenta si o rabdare de fier, isi vede, azi, visul implinit!
Este, ca si forma de prezentare si diversitatea plantelor, fructelor sau legumelor pe care le trateaza 110% bio, unic, in aceasta tara, unde vin de peste decenii vizitatori importanti, din mai multe colturi ale mapamondului!
In cele din urma, isi da seama ca acest fel de a trai ar fi bine sa il imparta si cu alti impatimiti ai vietii exotice si decide in urma cu doi ani, sa se afilieze Clusterului Turistic din Dajabon, si sa creeze o ruta turistica in acest mirific colt de tierra dominicana!
In urma cu cateva saptamani primeste confirmarea faptului ca ferma sa a primit toate cele necesare pentru a fi exploatata turistic si stiintific de catre aventurieri si specialisti din zona si din lume si isi deschide astfel oficial portile pentru vizite.
Bucuria mea, in ce ma priveste, a fost nespus de mare, in momentul cand imi „tranteste”, pe masa, la o terasa din orasul Dajabon, niste foi…. „Semneaza, Calin!”
Era o invitatie sa-mi dau acordul ca si asociat si promotor in Europa si America de Nord al acestei nemaipomenite oferte turistice agro-eco!
Ieri si azi, continuam negocierile si speram sa castigam simpatia tuturor impatimitilor de lume exotica si aventura tropicala!
Calin Daniel Cruceru, corespondenta din Republica Dominicana

Leave a reply