sâmbătă, ianuarie 29

Județul în care ambasadorul SUA a fost în campanie electorală este primul la vot pe țară!

2
1763

Prezența la vot pe țară la scrutinul parlamentar a fost, duminică, pînă la ora 19,00, de 29,80%, adică 5.421.794 de alegatori, potrivit datelor anunțate de Biroul Electoral Central (BEC).

În București, au votat 28,68% din alegători.


În țară, cea mai mare prezență la vot se înregistra, la ora 19.00, în județele Mehedinți – 40,55%; Teleorman – 36,07% și Olt – 36,04%, iar cea mai redusă în județele Vaslui – 22,41%, Ialomița – 24,78% și Iasi – 25,14%.

Datele de mai sus ne arată că Mehedințiul este campionul României ca prezență la vot.

Coincidență sau nu, județul din Oltenia a fost vizitat zilele trecute de ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, care i-a făcut campaniei lui Virgil Popescu, actualul ministru PNL al Economiei și candidat la alegerile parlamentare în Mehedinți. 

În ultimele date publicate de Digi 24 pentru ora 20.30, Mehedințiul apare cu peste 42% prezență la vot!

Cu alte cuvinte, ambasadorul SUA a făcut Mehedințiul ”great again”, ca să cităm din sloganul de campaniei din 2016 al lui Donald Trump.

Un lucru e cert: Adrian Zuckerman a adus un plus de motivație pentru mehedințeni și avea și de ce: este ambasadorul care s-a implicat masiv pentru ajutarea economiei României.

Adrian Zuckerman este un mare iubitor de România, dar și un mare ajutor pentru noi. Implicarea sa directă în aducerea de investitori în țara care reprezintă partenerul strategic al SUA la Marea Neagră este deja notorie.

Detalii despre cât de multe lucruri a făcut ambasadorul SUA pentru România, în ciuda timpului foarte scurt de când a venit la post în București, puteți citi AICI.

Acuzat că ajută PNL în campania electorală – și ajută! – ambasadorul SUA o face foarte conștient: știe că relația SUA cu România devine una și mai ”blindată” cu un președinte (Klaus Iohannis) care a fost primit de două ori într-un mandat la Washington, dar și cu un viitor Guvern în jurul PNL – partener al președintelui, deci partener privilegiat și al Americii.

Acesta este motivul pentru care Zuckerman a început să se simtă ca peștele în apă în România și este foarte probabil ca el să fie păstrat ambasador și de Joe Biden, noul președinte ales al SUA.

Ambasadorul a vizitat, vineri, județul Mehedinți și a susținut o conferință de presă alături de ministrul economiei, Virgil Popescu.

”Mă bucur că Excelența Sa Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman a vizitat județul Mehedinți. Astăzi am susținut o conferință de presă, în care Excelența Sa a transmis că parteneriatul româno – american este unul solid și de viitor”, a scris Popescu pe Facebook.

La rândul ei, ambasada Statelor Unite la București a anunțat pe pagina de Facebook că ambasadorul Zuckerman viziteză vineri și sâmbătă vestul României, unde va avea întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale.

”România dispune de resurse generoase, forța sa de muncă este pregătită, iar profesioniștii săi devin din ce în ce mai experimentați. Aplicarea principiului statului de drept, dezvoltarea educației și a infrastructurii vor garanta transformarea României într-un lider european. De la Drobeta la Marea Neagră, pe tot cuprinsul său, România are din plin oameni de un talent deosebit și de un potențial enorm. Perioada Renașterii în România este în floare”, se arată în postarea Ambasadei SUA.

Nu este întâmplător că Zuckerman a mers alături de ministrul Energiei în campanie. Cei doi au fost prezenți la Washington la semnarea acordului de finanțare pentru grupurile 3 și 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă – o mare lovitură dată de Guvernul Orban și Administrația Prezidențială.

Prin acest acord, România a demonstrat ferm că merge pe mâna SUA în marile proiecte, pentru că planul lui Victor Ponta, fostul premier PSD, a fost să aducă chinezii la Cernavodă.

Leave a reply