miercuri, noiembrie 30

Josep Borrell: „Daunele aduse conductelor Nord Stream 1 și 2 nu sunt o coincidență”

0
290

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, afirmă că „daunele aduse conductelor Nord Stream 1 și 2 nu sunt o coincidență”, iar „perturbarea intenționată a infrastructurii energetice europene va fi abordată printr-o reacție solidă și unită”.

Daunele aduse conductelor Nord Stream 1 și 2 nu sunt o coincidență și ne afectează pe toți. Toate informațiile disponibile indică faptul că scurgerile sunt rezultatul unui act deliberat. Perturbarea intenționată a infrastructurii energetice europene este absolut inacceptabilă și va fi abordată printr-o reacție solidă și unită”, a transmis Josep Borrell, miercuri, pe Twitter.

Gazoductele Nord Stream care leagă Rusia de Germania sub Marea Baltică au fost ambele afectate de scurgeri spectaculoase, misterioase, precedate de explozii subacvatice care au alimentat suspiciuni de sabotaj.

Scurgeri de gaze naturale – neexplicate în acest stadiu – au fost descoperite de către autorităţile daneze şi suedeze atât la Gazoductul Nord Stream 1, oprit de la începutul lui septembrie, cât şi la Nord Stream 2, care nu a fost dat niciodată în folosinţă, deoarece nu a primit autorizaţie din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, informează g4media.

Explozii submarine au fost înregistrate înainte să înceapă să se scurgă gaze naturale din ele, ”foarte probabil cauzate de detonări”, potrivit Institutului suedez de Seismologie.

Leave a reply