miercuri, septembrie 27

Jos masca, PSD! Premierul Orban atacă dur partidul care a vrut să legalizeze hoția în România

0
906

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la ”Ora prim-ministrului” din plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea privind achizitiile că „hoţul, adică PSD, strigă hoţii”, menţionând că ”orice încercare de a arunca cu noroi în direcţia sa, prin ventilator, este sortită eşecului”.

„Recunosc că nu mă aşteptam din partea PSD să deschidă un astfel de subiect. Din ianuarie 2017 PSD a declanşat o adevărată luptă contra instituţiilor din domeniul Justiţiei, împotriva DNA, împotriva tuturor instituţiilor care erau implicate în sancţionarea faptelor de corupţie, măcelărirea legislaţiei în domeniul Justiţiei, măcelărirea Codului penal şi Codului de procedură penală, atacarea la Curtea Constituţională şi blocarea în conflicte de natură constituţională care au scăpat din puşcărie oameni cu hotărâri judecătoreşti definitive despre care s-a dovedit că au săvârşit fapte de corupţie. Timp de 3 ani de zile, PNL a luptat pentru apărarea dreptului Justiţiei de a ancheta faptele de corupţie, a apărat cetăţeanul de agresiunea pe care a dus-o majoritatea PSD împotriva Justiţiei, a independenţei Justiţiei”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

 

El s-a referit la schimbările managerilor de unităţi medicale, menţionând că la spitalul de la Focşani managerul a fugit de la muncă şi a trebuit înlocuit pentru că era în incapacitatea de a trata pacienţii. De asemenea, premierul a susţinut că la Deva a fost înlocuit managerul după pierderea completă a controlului spitalului, la fel şi la spitalul de la Suceava.

Prim-ministrul a arătat că au fost schimbaţi acei manageri care ”au demonstrat o crasă iresponsabilitate şi incapacitate de a conduce spitalele”.

”Nimeni nu a impus vreunui manager să facă vreo achiziţie, decât conform procedurilor legale. (…) În ceea ce priveşte achiziţiile vă rog să vă uitaţi la achiziţiile din zona guvernamentală, chiar ultimele achiziţii din zona guvernamentală. Cu cât s-au achiziţionat echipamente şi materiale în cadrul procedurilor derulate de ministere? Vă dau numai două exemple: licitaţia de măşti pentru a putea asigura măşti pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a care s-a făcut 1,42 lei”, a precizat Orban, referindu-se şi la ultima achiziţie făcută de Ministerul Sănătăţii care ”este contestată de o firmă care este abonată la contracte la spitalele aflat în subordinea Primăriei Capitalei”.

El a susţinut că achiziţiile de măşti derulate de consilii judeţene conduse de PSD sau de alte instituţii publice aflate în subordinea PSD sunt la preţuri mult mai mari.

„Îmi pare mie că ne aflăm într-o situaţie că hoţul, adică PSD, strigă hoţii, despre nişte oameni care sunt deasupra oricărei bănuieli şi pentru care integritate, cinstea, corectitudinea reprezintă reguli de exercitare a mandatului. Aveţi posibilitatea, aţi iniţiat Comisia parlamentară de anchetă privind achiziţiile. Nu ştiu de ce nu aţi dus la capăt acest demers. Să introduceţi toate achiziţiile derulate şi faceţi o anchetă serioasă. Activitatea mea de 30 de ani este o activitate în lumină publică şi este o activitate în care nu am luat niciodată niciun capăt de aţă, care nu mi s-a cuvenit în funcţiile publice pe care le-am deţinut, o activitate în care corectitudinea, cinstea şi dedicarea în slujba interesului public a fost lege şi orice încercare de a arunca cu noroi în direcţia mea prin ventilator este sortită eşecului, pentru că stă dovadă toată activitatea mea pe care am derulat-o în ultimii 30 de ani”, a mai spus Orban.

Leave a reply