John Malkovich îl va interpreta pe Sergiu Celibidache în pelicula ”The Yellow Tie”

0
602

Actorul american John Malkovich îl va interpreta pe legendarul dirijor, Sergiu Celibidache, în pelicula ”The Yellow Tie”, informează revista de specialitate Variety.

Având la bază un scenariu scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, şi de scenaristul şi actorul James Olivier, pelicula biografică va documenta viaţa lui Celibidache ca unul dintre cei mai controversaţi dirijori ai vremurilor sale, considerat în acelaşi timp genial, dar şi nebun de lumea convenţională a muzicii clasice. Filmul va fi regizat de fiul dirijorului.

Pelicula urmează să fie filmată în România în primăvara şi vara lui 2022, cu Malkovich în rolul lui Celibidache în perioada de maturitate a compozitorului. Castingul pentru versiunea din tinereţe a muzicianului este încă în desfăşurare.

”Sunt încântat şi onorat că mi s-a dat oportunitatea de a-l interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache”, a declarat Malkovich. ”Un talent unic şi singular, este considerat unul dintre cei mai mari vizionari ai muzicii clasice din secolul trecut. Portretizarea lui în anii de maturitate va fi o călătorie provocatoare şi fascinantă”.

”The Yellow Tie” este o coproducţie internaţională între România, prin Oblique Media Film, şi Marea Britanie, prin Celi Films.

Leave a reply