Joe Biden l-a acuzat pe Donald Trump că vrea să elimine Obamacare

1
539

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, l-a acuzat duminică pe preşedintele Donald Trump că doreşte să instaleze rapid o judecătoare conservatoare la Curtea Supremă doar pentru a putea „elimina” programul de asigurare de sănătate Obamacare în plină pandemie, transmite France Presse.

El a cerut din nou ca Senatul să nu se pronunţe asupra judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată sâmbătă de miliardarul republican, înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. Donald Trump speră ca numirea acestei magistrate, chemată să o înlocuiască pe regretata judecătoare progresistă Ruth Bader Ginsburg, să fie validată de Senat înainte de scrutin.

„Niciodată în istoria naţiunii noastre nu a fost numit şi instalat un judecător la Curtea Supremă când alegerile prezidenţiale sunt deja în curs”, a spus el într-o scurtă conferinţă de presă la Wilmington, oraş din statul Delaware. Votul a început în mai multe state.

„Preşedintele Trump încearcă de patru ani să elimine Affordable Care Act”, a adăugat Joe Biden despre legea asigurărilor de sănătate adoptată atunci când el însuşi se afla la Casa Albă ca vicepreşedinte al lui Barack Obama.

„Acum, acest guvern crede că a găsit brusc o lacună odată cu moartea tragică a judecătoarei Ginsburg”, a spus el.

„Suntem încă în mijlocul celei mai grave crize globale de sănătate din ultimul secol”, „şi totuşi administraţia Trump solicită Curţii Supreme să abroge întregul Affordable Care Act”, a denunţat din nou candidatul democrat, spunând că acest lucru ar risca în viitor să priveze de asigurare de sănătate mulţi pacienţi care se vor îmbolnăvi de COVID-19. AGERPRES

VEZI ŞI

Statele Unite la răscruce de drumuri

Cheia e la votanții lui Traian Băsescu

Leave a reply