duminică, noiembrie 28

Joe Biden confirmat de Colegiul Electoral ca viitor președinte al SUA

0
1016

Stat după stat a confirmat azi cele 270 de voturi minim necesare pentru ca Joe Biden să fie confirmat ca viitor președinte al SUA.
De fapt, Joe Biden a reușit să adune 306 voturi electorale, din cele 538, cimentând astfel victoria sa în aceste alegeri, pe care președintele actual, Donald Trump, a continuat să le nege și să le considere fraudate, fară însă ca să poată oferi probe în acest sens în sălile de judecată.

În numeroasele procese intentate de partidul Republican, curțile de judecată au respins ca nefondate acuzațiile și probele prezentate. Inclusiv Curtea Supremă de Justiție a SUA a respins cererile republicanilor, în ciuda faptului că este controlată în prezent de judecători conservatori, puși în funcție de partidul Republican.


Pe 6 ianuarie congresul va certifica și el aceste alegeri, iar pe 20 ianuarie va avea procedura de inaugurare a noului președinte al SUA.
Se încheie astfel un mandat de 4 ani extrem de agitat și haotic în politica americană.

VEZI ŞI:

Rusia, ultima torpilă anti-SUA în favoarea lui Trump: hackerii ruși au atacat America!

VIDEO. Mesajul lui Ionuț Faraon: ”Trăiască Partidu AURU! Să intrați în acest partid! Numai așa putem dobândi mafia asta!”

Puncte tari și puncte slabe la cele mai avansate 9 vaccinuri anti-COVID din lume. Primul imunizator genetic din istorie

Leave a reply