Jean Marinescu: GreenDeal riscă să ducă la o mobilitate redusă dar și la prețuri sporite

0
735

Europarlamentarul român Marian Jean Marinescu atrage atenția că amplul proiect al Comisiei Europene, GreenDeal, ar putea avea costuri semnificative pentru cetățeni și industrie. In plus investițiile asigurate prin Connecting Europe Facility nu sunt la nivelul necesar , iar România nu a beneficiat integral de CEF1 lăsând sute de milioane de euro necheltuiți.

Primul aspect asupra căruia europarlamentarul român atrage atenția într-o postare pe Facebook este absența unor calcule privind costurile aplicării GreenDeal.

Jean Marinescu apreciază ironic că, la Bruxelles există chiar o nouă religie privind GreenDeal și că cei care încearcă ameliorarea proiectului au o problemă.

„În #Bruxelles există acum o nouă religie: #GreenDeal! De ce este ca o religie? Pentru că cine incearcă să spună ceva, nu împotrivă, ci să îmbunătățească, are o problemă. În plus, ”#Fitfor55” (Pregătiți pentru 55) va afecta în mod serios sectorul transporturilor. Actualmente, avem în Parlament o dezbatere despre ce Comisie are competențe asupra acestui pachet. Dincolo de asta, studiile de impact ale Comisiei Europene nu prezintă costurile acestor transformări pentru industrie și pentru cetățeni. Este foarte clar că măsurile propuse acum vor conduce la mobilitate redusă și prețuri sporite”, atrage europarlamentarul atenția.

Leave a reply