sâmbătă, noiembrie 27

Japonia cere Chinei să nu se mai facă teste anale Covid cetățenilor niponi

0
839

Tokyo susține că aceste teste anale provoacă „depresii”

 

Japonia a cerut Chinei să nu mai efectueze analize Covid anal asupra cetățenilor niponi, deoarece procedura provoacă suferințe psihice, a susținut luni un purtător de cuvânt al guvernului, conform elperiodico.com

Secretarul șef al cabinetului, Katsunobu Kato, a asigurat că guvernul nu a primit un răspuns de la Beijing. 


Autoritățile chineze nu par a se grăbi să schimbe procedura de testare, așa că Japonia va continua să ceară Chinei să modifice modul în care sunt efectuate testele.

Pasajeros con mascarilla a su llegada al aeropuerto de Wuhan.

foto, elperiodico: pasageri care poartă măști  la sosirea pe aeroportul din Wuhan

 “Unii japonezi au informat ambasada noastră din China că au fost supuși unor analize cu “tampoane anale”, ceea ce le-a cauzat mari depresii”, a declarat Kato într-o conferință de presă. Autoritățile nu au specificat câți cetățeni japonezi au primit astfel de dovezi.

Multe orașe chineze folosesc eșantioane prelevate din anus pentru a se depista potențialele infecții Covid, pe măsură ce China intensifică screening-ul pentru a se asigura că nu vor fi scăpați din vedere  potențialii purtători ai Noului Coronavirus.

De asemenea, Ministerul de Externe al Chinei a negat luna trecută că diplomații americani din țară ar fi obligați să facă teste de tamponare anală pentru COVID, după ce presa a informat că unii s-ar fi plâns de procedură”, incheie sursa citată.

Leave a reply