sâmbătă, ianuarie 29

Iulian Fota, fost șef al Colegiului Național de Informații al SRI: ”AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești din țară și din străinătate”

3
4266

Iulian Fota, fost șef al Colegiului Național de Informații al SRI și fost consilier prezidențial pentru securitate națională al președintelui Băsescu, actual director al Institutului Diplomatic Român (IDR), a spus într-o postare pe Facebook că partidul AUR ”este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești. Românești !!!! Din țara și din străinătate, dar românești!”.

Fota, care este și profesor la Academia SRI, este primul oficial al statului român care spune că partidul AUR nu este un proiect autentic, ci unul creat special de forțe interne, denumite ”laboratoare”.

Iulian Fota a subliniat puternic faptul că AUR ar fi o creație autohtonă, folosind termenul ”românești” de trei ori în scurta sa postare. El nu a spus însă explicit ce înțelege prin ”laboratoare” – servicii secrete sau alte instituții.


Precizările profesorului de la Academia SRI, conform g4media, vin pe fondul speculațiilor că AUR ar fi o creație a Rusiei, speculații întărite luni seară de Traian Băsescu. Fostul președintele a declara la Digi 24 că ”Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo (…) Adică e un turn înalt la Sankt Petersburg unde sunt trolii de toate națiile și care s-au mai băgat și în Brexit, s-au mai băgat și în alegerile din Statele Unite și nu exclud posibilitatea să se fi băgat puțin și în alegerile din România. Dar este, la acest stadiu, o speculație”.

AUR este marea surpriză a acestor alegeri, având un scor de circa 9% la alegerile parlamentare de duminică. AUR nu a fost promovat deloc în această campanie de Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, iar site-ul Activenews, care are o politică editorială favorabilă apropierii de Rusia, a criticat dur atât acțiunile AUR, cât și pe cele ale liderului său, George Simion.

Iulian Fota este un apropiat al structurilor de securitate și al serviciilor secrete românești, el conducând de-a lungul timpului mai multe organizații din acest domeniu.

VEZI ȘI:

Ludovic Orban, cea mai frumoasă demisie din ultimii 30 de ani de Românie liberă

Cristian Seidler (USR) l-a făcut zob pe ziaristul ”Ciumei Roșii”, în direct: ”Sunteți de desene animate”

Adio, Ponta! Liderul Pro România își recunoaște înfrângerea și pleacă acasă. Tăriceanu, și el mort politic

CTP despre extremiștii de la AUR: ”Sunt continuarea curentului neolegionarist”

Județul în care ambasadorul SUA a fost în campanie electorală este primul la vot pe țară!

3 comments

Leave a reply