duminică, decembrie 3

Iubita premierului britanic, gravidă în 6 luni, are coronavirus

0
1346

Boris Johnson, primul ministru britanic, a fost declarat pozitiv în urmă cu nouă zile și rămâne în carantină, izolat la adresa oficială din Downing Street 11, Londra. Însă măsura căreia i s-a supus premierul nu a ferit-o de probleme pe Carrie Symonds, iubita lui Boris Johnson, însărcinată cu șase luni.

Şi ea a contractat  conoravirusul, după cum însăși a relatat prin rețele de socializare, unde apare într-o fotografie cu câinele ei Dylin, în casa din sudul Londrei pe care a cumpărat-o recent alături de partenerul său și unde se află în carantină, notează Daily Mail.

Symonds, 32 de ani, a părăsit Downing Street în urmă cu două săptămâni, fiind considerată printre persoanele vulnerabile la epidemie din cauza sarcinii sale avansate. În mesajul său de pe Twitter, ea a spus că se recuperează și că se simte mai puternică, dar a petrecut ultima săptămână în pat „cu toate simptomele principale ale coronavirusului”, deși nu a fost supusă testului.

Boris Johnson a fost testat pozitiv în urmă cu nouă zile și se află în carantină într-un apartament special echipat, în Dowing Street 11, de unde rămâne la comanda guvernului prin teleconferință. Premierul a fost nevoit să prelungească izolarea mai mult de cele șapte zile prescrise, întrucât a continuat să aibă febră.

În ultimul său mesaj înregistrat pe propriul telefon mobil, Johnson a apelat din nou la britanici pentru a-i urma exemplul, pentru a rămâne izolaţi în casele lor și pentru a „salva vieți”, evitând să iasă afară și să reziste „ispitei” produse de vremea frumoasă.

Cu toate acestea, mii de britanici au sfidat ordinele guvernamentale și s-au plimbat din nou în parcuri și plaje. În Brighton, poliția a fost nevoită să descurajeze zeci de grupuri care „socializau” în fața mării, iar pescarii au profitat de soare pentru a arunca nada şi a-şi fixa undiţele. Guvernul a avertizat că ar putea impune reguli mai stricte dacă oamenii nu respectă măsurile de „distanță socială”.

Numărul victimelor coronavirusului a crescut cu 20% în ultimele 24 de ore și acum atinge 4.313. Printre cei 708 de britanici care au murit în această sâmbătă se numără un băiat de cinci ani. Cea mai în vârstă victimă avea 104 ani. Criticile la adresa guvernului britanic s-au intensificat în ultimele ore, testele zilnice de coronavirus au scăzut sub 10.000 (față de 100.000 în Germania).

Leave a reply