marți, octombrie 3

Italia a decis: carantină obligatorie pentru cei veniți din România. Se înmulțesc țările care ne pun pe lista neagră

0
990

În ultimele 24 de ore, au fost 1.295 de cazuri noi de COVID-19 din 22.767 de teste efectuate. De asemenea, 39 de persoane au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus. Sunt 409 pacienți internați la Terapie Intensivă.

 Așa arată statistica neagră a ultimei zile în România, țară aflată în topul îmbolnăvirilor de COVID 19, din cauza unor partide ( ai căror lideri au promovat doscursul conspiraționist) și instituții (CCR, Avocatul Poporului) care au luat decizii iresponsabile menite să scadă interesul populației pentru măsurile de prevenție sanitară.
Impactul pandemiei face deja state din UE să considere cetățenii veniți în România un pericol pentru propria siguranță sanitară.
Guvernul sloven a anunţat vineri impunerea unei perioade de izolare de 14 zile pentru persoanele venite din România, Bulgaria, India, Bahamas şi cinci regiuni ale Spaniei, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus, transmite agenţia EFE.

Plasarea acestor ţări şi regiuni pe „lista roşie” întocmită de autorităţile slovene a fost decisă în urma unei evaluări privind riscul de transmitere a COVID-19.

Măsura intră în vigoare imediat şi priveşte orice persoană, indiferent de naţionalitate, care soseşte din aceste ţări şi regiuni, cu excepţia călătorilor aflaţi în tranzit.

Italia: amenzi de 400-500 de euro pentru cine nu respectă măsurile

 În Italia, la Roma, Roberto Speranza, ministrul Sănătății, a semnat în această după-amiază ordonanța care confirmă măsura de carantină de 14 zile pentru cine vine sau a tranzitat România si Bulgaria, măsură prevăzută deja pentru toate statele din afara UE.
Carantina a fost deja impusă încă de la 25 iulie pentru pasagerii avioanelor care sosesc în ”Cizmă” din cele două țări răsăritene membre ale UE.
Anunțul a fost făcut pe pagina sa de socializare de Ovidiu Burdușa, secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni (DRP).

Ovidiu Burduşa, secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni

”Imediat ce ajung in Italia, cetățenii trebuie să contacteze numărul verde al Direcției de Sănătate Publică (ASL) din regiunea în care ajung și să declare că abia au ajuns din una dintre cele două state. Cine nu anunță autoritățile sanitare italiene riscă amenzi de 400 -500 de euro.

Potrivit unei alte ordonanțe regionale, toți cetățenii români și bulgari care ajung cu autocarele în autogara Roma Tiburtina pot beneficia, numai cu acordul lor, de un test rapid de diagnosticare a coronavirusului al cărui rezultat se dă în 15 minute. Efectuarea acestui test nu elimină însă obligativitatea autoizolarii”, precizează Ovidiu Burdușa.

Leave a reply