ISW: Rușii se plâng de „atacuri teroriste” în spatele liniilor

0
500

Forțele rusești au continuat operațiunile ofensive în mai multe locații din estul Ucrainei, dar nu au obținut câștiguri confirmate în asalturile terestre efectuate marți, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea publicată în noaptea de marți spre miercuri.

Trupele au capturat probabil cea mai mare parte din Severodonețk, dar ISW spune nu poate confirma controlul exact al terenului din interiorul orașului.

În plus, Moscova a redistribuit trupe la est de Bakhmut pentru a reînnoi ofensivele cu scopul de a asigura accesul la autostrăzile de la nord-est de Bakhmut și pentru a amenința liniile de comunicații ucrainene.

Trupele rusești de la nord de Slovyansk vor încerca probabil să avanseze spre Slovyansk și Kramatorsk din pozițiile de la nord de oraș.

Forțele rusești de pe Axa Sudică se pare că se redistribuie dinspre regiunea Zaporojie spre regiunea Herson, probabil pentru a sprijini pozițiile defensive rusești care au fost amenințate de contraatacurile ucrainene de-a lungul frontierei dintre Nikolaev și regiunea Herson la sud de podul Davydiv.

Membri ai comunității militare din Rusia acuză forțele ucrainene de intensificarea atacurilor de artilerie asupra zonelor din spatele liniilor rusești, într-o încercare probabilă de a descuraja continuarea sprijinului occidental pentru armata ucraineană.

Fostul agent FSB Igor Girkin a acuzat trupele ucrainene de comiterea unor „atacuri teroriste” împotriva zonelor rezidențiale din orașul Donețk, Horlivka și Makiivka.

În plus, o sursă rusă a acuzat forțele ucrainene că au deschis focul asupra orașului Shyroka Balka, în regiunea Herson.

Utilizatorii ucraineni de pe rețelele de socializare au negat afirmațiile și au declarat că acestea sunt probabil încercări sub pavilion fals de a strica opinia occidentală despre armata ucraineană și de a opri ajutorul militar acordat forțelor armate ucrainene.

Se pare că eforturile Kremlinului de a cenzura informațiile despre personalul militar decedat și mobilizarea forțată în curs de desfășurare în autoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk (DNR și LNR) exacerbează tensiunile interne și opoziția față de război în Rusia.

Direcția de informații militare ucrainene (GUR) a raportat că Kremlinul a desemnat avocați și psihologi pentru a convinge familiile personalului de pe crucișătorul scufundat Moskva să se abțină de la dezvăluirea oricăror informații privind moartea rudelor lor, într-un efort de a combate tensiunile sociale în creștere în Rusia.

GUR a afirmat că Kremlinul amenință că va anula compensațiile financiare acordate familiilor membrilor echipajului Moskva dacă aceștia vor discuta public despre scufundarea crucișătorului, ceea ce a dus la refuzul unor rude de a se întâlni cu comandanții Flotei Mării Negre din Sevastopol în semn de protest.

Surse media ucrainene au relatat separat că DNR a modificat protocoalele de mobilizare și promite acum compensații pentru personalul rănit și decedat după revoltele militarilor DNR de pe linia frontului.

Plângerile interne ale rușilor cu privire la relele tratamente și lipsa de pregătire în rândul forțelor de luptă rusești determină probabil Kremlinul să ia măsuri la nivel declarativ pentru a reduce nemulțumirile.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că noii recruți din timpul perioadei de pregătire de vară vor fi instruiți cu o atenție specială la lecțiile învățate până acum în Ucraina.

Șoigu a adăugat că recruții din această vară vor învăța primul ajutor pe câmpul de luptă, răspunzând probabil criticilor formulate de membri ai comunității militare rusești privind tacticile slabe și lipsa de cunoștințe de prim ajutor în rândul soldaților ruși.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca armata rusă să instruiască și să echipeze în mod corespunzător recruții ruși trimiși de urgență pe front ca înlocuitori și, probabil, caută în primul rând să calmeze nemulțumirea publică.

Fostul ministru al Securității din DNR Alexander Khodakovsky, acum blogger militar, a afirmat că a cerut comandamentului militar al DNR să mute recruții pro-ruși epuizați și demoralizați la sarcini auxiliare, departe de linia de contact, dar fără niciun rezultat.

Leave a reply