sâmbătă, iulie 31

Israel prima zi fără morți, începe vaccinarea copiilor; în schimb în România…

0
287

Pentru prima dată, dup 10 luni, nu au fost raportate decese de COVID-19 zilnice în Israel, conform ultimelor cifre ale Ministerului Sănătății din această țară. În datele publicate vineri, numărul total al morților de la debutul pandemiei a rămas neschimbat față de ziua precedentă, respectiv 6.346 de decese.

Precedenta zi în care nu au existat noi decese a fost 29 iunie 2020, iar Ministerul Sănătății a declarat că din cele 35.027 de teste efectuate joi, au fost înregistrate 129 de noi cazuri, o rată de test pozitivă de 0,4 la sută.


În Israel s-au înregistrat 837.870 de infecții cu Coronavirus de la debutul pandemiei.

Numărul infecțiilor active a scăzut la 1.897, cu 160 de pacienți aflați în stare gravă, inclusiv 97 pe ventilatoare.

Israelul a înregistrat o scădere accentuată a mortalității zilnice și a ratelor de infecție, de când pandemia a atins apogeul la sfârșitul lunii ianuarie, pe măsura avansului rapid al campaniei de vaccinare, potrivit G4Media.ro.

Între timp, în România, se întâmplă un fenomen ciudat: foarte multe cadre didactice refuză vaccinarea, dovedind lipsă de educație, culmea, deși sunt plătite din banii românilor să educe populația în spiritul evoluției!

Rezistența întâmpinată din partea cadrelor didactice și a unora dintre părinți în privința vaccinării l-a luat prin surprindere pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care spune că s-a trezit “somat”, pe un ton vehement, prin mesaje primite din toată țara, să stopeze campania “Vaccinare și testare pentru învățare”.

Ministrul a relatat joi seara, la Digi 24: Am fost somaţi imperativ, avem sute de mesaje, mai mult sau mai puţin oficiale, primite pe adresa ministerului, pe adresa personală, pe toată căile de comunicare, pentru a întrerupe această campanie. Nu vom întrerupe această campanie! Îmi pare rău că dezamăgesc un număr importat de persoane care au trimis aceste mesaje, nu vom întrerupe această campanie pentru că dorim să aducem la cunoştinţa celor din şcoli elemente despre importanţa şi necesitatea vaccinării“.

Situația este realmente incredibilă, pentru că respectiva campanie nu face decât să informeze corect, folosind surse și informații nu doar de încredere, dar și știute de peste 100 de ani, privind felul în care acționează vaccinurile și de ce sunt utile.

În aceste condiții, unii profesori se manifestă explicit ostil campaniei, boicotând-o și trimițând somații la minister să înceteze.

Primul vaccin, împotriva variolei (boală cumplită, care timp de milenii decimase populații întregi), a fost inventat în 1796 – adică acum peste 220 de ani –  de Edward Jenner, care este și considerat „părintele“ vaccinologiei.

Acesta i-a inoculat unui băiat de 13 ani virusul variolei bovine. Virusul variolei bovine nu-i afecta decât rar pe oameni. Dar odată inoculat în organism, acesta învăța să lupte și împotriva virusului variolei umane. Metoda a avut un succes uriaș și a pus bazele vaccinologiei.

Din nefericire, sistemul de învățământ geme de persoane care îmbrățișează teoriile conspirației. Un sondaj de opinie făcut de Federația “Spiru Haret” a Sindicatelor din Educație a relevat, pe 21 decembrie anul trecut, că nu mai puțin de 56,3% dintre profesori refuză să se vaccineze. Procentajul s-a confirmat în primele luni din 2021. Joi, la Digi 24, ministrul Cîmpeanu a spus că doar 43% dintre profesori s-au vaccinat. Membrul Guvernului a menționat că nu-și explică reticența cadrelor didactice.

Multe dintre acestea se manifestă, dealtfel, isteric pe grupurile de Facebook ale profesorilor, unde propagă teorii ale conspirației, injurii la adresa medicilor și îndemnuri la refuzul de a se vaccina cu argumente fals științifice și pseudo-religioase.

Ministrul Cîmpeanu a dorit să pună lucrurile la punct: „Nu dorim să obligăm pe nimeni, în niciun fel, dar suntem datori să promovăm încrederea în sistemul medical, să promovăm încrederea în progresele ştiinţei. (…) Nu o să pun accentul pe partea de ameninţare a acestor mesaje, dar sunt sute de mesaje, probabil mii”.

Sursa: voxpublica.ro

Leave a reply