Irineu Darău: „România poate fi privată de unica opoziţie reală”

0
91

USR PLUS riscă să se dezintegreze şi să devină irelevant pe scena politică, afirmă senatorul Uniunii Salvaţi România.

El face un apel către toţi liderii pentru a ajunge la un acord intern: „E nevoie de o schimbare rapidă şi majoră de abordare, mai ales din partea conducerii”.

„O fuziune precar pregătită şi în general unitatea partidului riscă să se desfacă dezastruos pentru USR PLUS”, transmite senatorul Irineu Darău.


El afirmă că, fără un acord intern esenţial în acest moment între toate facţiunile interne, „România poate fi privată de unica opoziţie reală”.

„Am candidat acum câteva luni la preşedinţia USR PLUS pentru că am o viziune despre unde şi cum ar trebui să meargă USR PLUS. Ştiu ce avem de făcut pentru ca a-l face din nou partidul în care românii să aibă încredere. Este de datoria mea să mă implic şi să îmi continui misiunea de a readuce USR PLUS acolo unde merită.

În acest moment, din păcate pentru toţi, este absolut evident că ne îndreptăm spre prăpastie şi că începem să devenim un partid irelevant pe scena politică. Actuala conducere a USR PLUS trebuie să oprească imediat toate acţiunile planificate sau neplanificate care împing partidul spre rupere. Trebuie să facem o analiză a erorilor, să vedem ce a mers şi ce nu a mers, să realizăm un plan coerent şi eficient de a depăşi criza în care se află partidul.

Este nevoie de unitate şi de fiecare membru în USR PLUS, pentru că şi aşa luptăm cu vechile partide care au resurse foarte mari şi vechi metehne. Este timpul că toate facţiunile şi toţi liderii partidului să renunţe la orgolii şi interese mărunte şi să ne adunăm cu toţii pentru a găsi soluţiile la problemele USR PLUS, dar şi la problemele tot mai numeroase ale românilor.

Sunt dispus să mediez o asemenea întâlnire între actorii importanţi din USR PLUS, pentru că românii aşteaptă soluţii la problemele lor, nu certuri între noi. Este timpul pentru responsabilitate şi înţelepciune”, declară, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Irineu Darău, senator USR de Braşov.

Leave a reply