duminică, iulie 21

Iranul anunţă executarea unui „spion CIA şi Mossad” care ar fi ajutat SUA să-l ucidă pe generalul Soleimani

0
793

Un cetățean iranian care ar fi furnizat informații Statelor Unite și serviciilor de informații israeliene cu privire la locația generalului Qassem Soleimani, va fi executat în curând, au anunțat marți autoritățile de la Teheran.

Mahmoud Mousavi-Majd, unul din spionii CIA și Mossad a fost condamnat la moarte. El a dezvăluit locația martirului Soleimani dușmanilor noștri și a încasat pentru asta sume importante de bani, atât din partea Mossad cât și a CIA”, a precizat un purtător de cuvânt din ministerul de justiție iranian, în cadrul unei conferințe de presă televizate, citat de RFI.

În 3 ianuarie un atac cu drone lansat de Statele Unite l-a ucis pe Soleimani, comandantul Forțelor Quds ale Gardei Revoluționare din Iran.

Washingtonul l-a acuzat pe generalul iranian de orchestrarea atacurilor milițiilor aliate Iranului asupra forțelor americane din regiune.

Uciderea lui Soleimani a stârnit revolte de stradă în Iran şi a provocat valuri de ameninţări din partea liderilor de la Teheran la adresa SUA.

Ayatollahul Ali Khamenei, s-a angajat, pe 2 ianuarie 2020, să „răzbune” moartea influentului general iranian şi a decretat trei zile de doliu naţional în ţara sa.

„Martiriul este recompensa pentru munca sa continuă în toţi aceşti ani. Cu voia lui Dumnezeu, opera şi drumul lui nu se vor opri aici şi o răzbunare implacabilă îi aşteaptă pe criminalii care şi-au murdărit mâinile cu sângele lui şi cu cel al altor martiri”, a subliniat ayatollahul Khamenei pe contul său de Twitter în limba farsi.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat că Iranul şi „naţiunile libere din regiune” se vor răzbuna pe SUA după uciderea influentului general Soleimani.

„Nu există nicio îndoială cu privire la faptul că marea naţiune a Iranului şi alte naţiuni libere îşi vor lua revanşa asupra Americii criminale pentru acest asasinat oribil„, a declarat Rouhani, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul guvernului iranian.

Leave a reply