duminică, octombrie 17

IPS Calinic s-a infectat cu Covid 19. Starea sa e stabilă

0
194

IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, s-a infectat cu Covid 19. Acesta are o formă a bolii care nu necesită spitalizare, conform BOR.

Vestea despre infectarea cu Covid 19 a arhiepiscopului Calinic vine la o săptămână după înmormântarea șefului său de cabinet, protosinghelul David Oprea, care a murit din cauza aceluiași virus.


Deși Arhiepiscopia nu a dat publicității o informație oficială, încă din 20 septembrie 2021, în spațiul public a circulat zvonul că însuși arhiepiscopul Calinic ar fi fost infectat cu virusul ce i-a fost fatal coordonatorului său de cabinet.

Azi, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a emis în spațiul public acest Comunicat:

“În urma apariției unor informații în spațiul public privind starea de sănătate a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, facem următoarele precizări:

La acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice, după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19; precizăm, totodată, că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă.

Înaltpreasfinția Sa mulțumește respectuos tuturor celor care l-au susținut cu rugăciunile: monahi si monahii, preoți, credincioși și credincioase, tineri și bătrâni, elevi și studenți, în această perioadă dificilă.

Dumnezeu să ne aibă în sfânta Lui pază.”

Leave a reply