sâmbătă, noiembrie 26

Ipocrizia la ea acasă: COSR

1
779

Da, azi este deja ultima zi a competițiilor olimpice… și, da am făcut ceea ce am făcut și iar… ”ne-am întors cu coada între picioare”! De ce și pentru ce asta… vor fi exista alții, mult mai importanți decât subsemnatul, pentru a trage concluziile.

Eu unul pornesc de la observația președintelui în exercițiu, un anume domn Covaliu, care spunea că: ”numărul de medalii la care se gândea era de 8(opt)!?” Să avem rezon, dar mie unul îmi părea rezonabil acel  număr, atunci… dar, pe parcurs îmi păru morganatic….

De ce spun asta? Păi aș avea două argumente, acceptabile pentru unii-adică pentru mine- dar, cu siguranță că ne fezabile pentru marea masă a ”specialiștilor”, din domeniu! Sunteți curioși a afla, așa, în treacăt, numele ”vinovaților”?

Păi să începem cu Ion Țiriac, apoi Elisabeta Lipă, celebrul cuplu Belu și Bitang. Ca, azi să putem încheia lista cu cei doi: Covaliu și Ana Maria Popescu… în trecut era Brânză.

De ce am început cu acel ”mustăcios” numit Țiriac? Simplu, în 2000, la Sydney a fost președintele COSR și a ”nenorocit-o”, pe domnișoara Andreea Răducan… pentru un simplu nurofen! Norocul antrenorilor de atunci, mai târziu sinistrul cuplu de consilieri prezidențiali, Belu și Bitang s-a numit Maria Olaru! Ăia de au fost sponsorizați de Ovidiu Tender,  o (bună) bucată, de vreme, dar care, parcă au sărit ca și ”electrocutați”, atunci când Maria Olaru le-a ”bătut” obrazul, pentru cum se comportau cu sportivele!

Dar, aici pot depune și eu, unul,  mărturie… căci în 2004,la Athena, celebra Bitang era un zbir… nicidecum o ”MAMĂ” cu bietele gimnaste, la casa olimpică a României. O tempora, dar nu au murit (chiar) toți martorii ,de atunci…  Ca un element de can-can, până și Nadia, atunci, tăcea neputincioasă în fața scenelor de ”mamoșă” sovietică, pe care ”frau” Bitang se chinuia a le afișa.

Apoi, după ”Mustăcios”, care deși făcea un război de salon în a nu fi folosite ”drogurile sportive”, la scurt timp, odrasla domniei sale, ”The Junior” a fost pozat cu ceva alb, la el! Ooops… dar, tempo pasatti!

Cred că, nu trebuie uitată nici doamna chestor Lipă, care a luat barca ”peticită” a canotajului, de după Londra și acum a mai umplut-o cu oareșce medalii … dar nu multe, că altfel, iar… se scufunda!

Bilele negre la această ”lady”, de Suceava, îmi par a fi următoarele: chestor de poliție, ex ministru al sportului, atenție mare, în guvernul Cioloș, nu mai departe… deci, dacă nu mă-nșel a fost una dintre persoanele, care teoretic în al ei mandat… și nu în altul, se stabilea strategia pentru această ediție a J.O.! Ca, nu cumva să credeți că ”delirez„ voi face precizarea următoare, luată de pe ro.wikipedia.org, unde găsim :  ”Din 2015 până în 2017 ea a fost ministrul Tineretului și Sportului, în guvernul Cioloș! ” Azi, același Cioloș nu mai este Primul… dintre miniștrii, dar este un jucător politic important. Eu unul încă cred că, dacă doamna vroia… strict dânsa, măcar, aici, PUTEAM … mai mult!

Căt privește viitoarea ”gospodin”ă, Ana Maria, ex Brânză nu voi mai insista prea mult, pentru că, deja simt că aceasta își pregătește de pe acum viitorul. Politic, sau profesional. Oricum nu e treaba mea… sper doar, că și-a înțeles lecția.

Ultimul, pe listă va rămâne domnul Mihai Covaliu, cândva medaliat cu aur, taman la Sydney. Ce coincidență… exact la olimpiada de la care plecasem… și care, îmi păru pe mandatul de președinte, doar un tip șters, anodin, care : ”nu ar vrea să deranjeze pe nimeni”. Iar, dacă s-ar putea, nici (măcar) pe el!

Ideal un astfel de prototip uman, dar care, în limbajul cotidian poartă denumirea de ”MARIONETĂ”! A cui? Asta, sigur nu o vom afla în viitorul apropriat, iar când va fi să o aflăm, chiar nu va mai conta!

Ca o concluzie la această stare de fapt, nu cred că lipsa medaliilor s-ar datora doar ”subalimentării” financiare, a SPORTULUI, ci mai degrabă a stării de fapt existente acolo: o IPOCRIZIE a faptelor, o delăsare tipic dâmbovițeană. Bazată și pe zicala: ”LAS-O… CĂ MERGE ȘI AȘA!”… Întrebarea(mea) este: ”Dar, chiar merge?!”

 

 

1 comment

  1. COSTACHIEL 8 august, 2021 at 13:05 Răspunde

    Foarte buna aceasta analiza. Traim ca si spectatori al acestui fenomen ca suntem PACALITI!Si da, totul a inceput de la acel ”MUSTACIOS”! Excelenta analiza, felicitari sincere, dle Ariciuc…

Leave a reply