sâmbătă, august 13

Ionuţ Vasile, Project Manager – Angajatori de TOP: „Asistăm la o creştere semnificativă a numărului de joburi. Pratic la o dezgheţare a pieţei muncii

0
759

Cel mai mare târg de carieră din ţară revine în această primăvară în format online şi îşi propune să sprijine atât persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă, cât şi nevoia celor mai active companii locale şi multinaţionale de a găsi candidaţii potriviţi pentru posturile deschise.

„Târgul „Angajatori de top” se va desfăşura la nivel naţional, pe hipo.ro, cu focus pe oraşe precum: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov,  Ploieşti, Piteşti sau Sibiu”, conform  Adevarul.ro.

Pornind de la un studiu realizat de portalul Hipo.ro, unde se desfăşoară şi târgul de carieră Angajatori de TOP, organizatorii au observat o dublare a numărului de joburi comparativ cu anul 2020.

Aceasta creştere se observă în majoritatea domeniilor de activitate, iar 92% dintre angajatorii care au luat parte la studiu îşi propun să recruteze specialişti cu experienţă in 2021. La Angajatori de TOP persoanele cu experienţă care îşi caută un job pot alege din cele peste 2.600 de oportunităţi oferite de companiile partenere.

Dacă anul 2020 a fost foarte dificil pentru juniorii care şi-au căutat un job,  anul 2021 aduce veşti bune pentru aceştia deoarece volumul programelor pentru studenţi/absolvenţi a crescut cu 30%. Conform studiului Hipo.ro, 85% dintre angajatori îşi propun să recruteze în 2021 candidaţi entry-level, cu experienţă sub 3 ani.

 

Ca urmare, tinerii pot găsi la Angajatori de TOP 5 100 programe de internship şi joburi pentru aproape toate specializarile

 

 

  „Asistăm la o creştere semnificativă a numărului de joburi – pratic la o dezgheţare a pieţei muncii. Mă bucur că acest lucru s-a reflectat şi într-un interes foarte mare al companiilor faţă de târgul de carieră Angajatori de TOP. Candidaţii care îşi caută acum un job, vor avea multe opţiuni dintre care să aleagă.” Ionuţ Vasile, Project Manager – Angajatori de TOP

 

Multe domenii au fost afectate în 2020, însă lucrurile s-au îmbunătăţit la început de 2021. Odată cu dublarea oportunităţilor de carieră faţă de anul precedent, pornind de la ariile de activitate cu cele mai multe joburi, organizatorii au gândit 3 ediţii Angajatori de TOP cu focus pe cele mai dorite domenii: Business, Tehnologie şi Inginerie.

Pentru a pregăti  lansarea  Angajatori de TOP Business- 22 -31 martie – organizatorii au identificat care sunt  topul domeniilor cu cele mai multe joburi business în 2021:

• Contabilitate Finanţe

• Customer support – Client service

• Resurse Umane – Psihologie

•Achiziţii – Logistică – Aprovizionare

• Management – Consultanţă

• Retail – eCommerce • Vânzări

• Marketing • Secretariat – Administrativ

“În prezent avem deschise aproximativ 110 posturi doar în Bucureşti şi alte câteva zeci în oraşe precum Braşov, Iaşi sau Cluj Napoca. Pentru majoritatea rolurilor deschise, căutăm vorbitori de limbi străine, cu potenţial de învăţare, moţivati şi cu atitudine potrivită faţa de echipă şi muncă.

Pe lânga acestea, avem şi proiecte noi, pentru care suntem în căutare de persoane cu experienţă în domeniul financiar-contabil sau resurse umane, pentru a se dezvolta în roluri de expertiză în domeniu sau de coordonare.” Alexandra Harnagea, Recruiting Senior Analyst – Accenture

Pe lângă o paletă largă de joburi disponibile la Angajatori de TOP Business, participanţii vor putea dispune gratuit de serviciile din Centrul de Resurse în Carieră:

• Consultanţă pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea CV-ului;

• Discuţii live cu angajatorii;

• Consiliere în carieră pentru tineri şi pentru cei care aleg să îşi schimbe jobul;

• Peste 25 de profesionişti HR care vor oferi informaţii şi consiliere în carieră candidaţilor.

• Workshopuri şi conferinţe virtuale

Companiile care şi-au confirmat prezenţa la Angajatori de TOP Business sunt:   Veeam Software, BearingPoint Romînia, Dell Technologies, Vodafone România, Continental, Hella România, BCR, Grupul Enel, JTI România, PepsiCo România, Nestle România, Engie România, Regina Maria, Smithfield România, Metro Cash&Carry România, Penny., Superbet, British American Tobacco, Automatic Data Processing (ADP) România, WEBHELP România, Michelin România, Valoris Center, Accenture, Concentrix România, Cegedim, Allianz Technology, TELUS International Europe, Schlumberger, InSites Consulting, Societe Generale Global Service Centre (SG GSC), Teleperformance România, Deloitte România, DB Schenker GBS Bucharest, Bosch Service Solutions”, încheie sursă citată.

 

 

Leave a reply