Ionuț Stroe: ”Nu se pune problema renunțării la cota unică. Impozitarea progresivă, o iluzie”

Cota unică de impozitare este cea mai prietenoasă formulă fiscală, declară la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. PSD a cerut în repetate rânduri înlocuirea cotei unice cu un sistem de impozitare progresivă.

Ionuț Stroe spune că ”nu se pune problema renunțării la cota unică, pentru că PNL este cel care a introdus-o și care o susține în continuare. Cota unică a fost un instrument și este în continuare care a funcționat, a funcționat în realitate, în economie, acolo unde contează, este cea mai prietenoasă formulă fiscală, dacă putem să spunem așa, atât pentru cetățeni, cât și pentru firme. Colectarea unei cote mai mici și unice la nivel de economie a adus mult mai mulți bani la buget decât această impozitare progresivă”.

Dacă vreți o părere sinceră și personală, această impozitare progresivă este o iluzie. Este un sistem de impozitare extrem de complicat, sună bine doar în teorie, îți creează probabil iluzia că vei colecta mai mulți bani la bugetul de stat, dar atenție, țările care au ajuns, apropo de comparațiile astea care se fac în plan public, țările care au ajuns la acest nivel de dezvoltare economică foarte bun au capacitatea să aplice așa ceva, doar acelea”, portrivit lui Stroe .

Ionuț Stroe răspunde la întrebarea potrivit căreia într-o coaliție totul e negociabil la un moment dat: ”Nu, cu siguranță, nu există în momentul de față nici un fel de legătură între cele două subiecte. Ba mai mult decât atât, hai să ne aducem aminte, Codul Fiscal abia ce a fost modificat, avem începând cu 1 ianuarie noi modificări la Codul Fiscal, unele au eliminat anumite inechități, anumite dezechilibre, anumite facilități, așa că o nouă discuție pe Codul Fiscal n-ar putea, din punctul nostru de vedere decât să genereze și mai mare agitație, pe când la nivelul exprimării publice pe zona de economie trebuie să ai predictibilitate.”

Leave a reply