Iohannis: „Tânăra generaţie îşi doreşte mai multă implicare în protejarea mediului”

0
615

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat marţi, după ce a vizitat Şcoala gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău, că tânăra generaţie îşi doreşte o mai mare implicare în ce priveşte protejarea mediului înconjurător.

„Este un lucru extrem de important că tânăra generaţie îşi doreşte această abordare pentru mediu, pentru a preveni schimbarea climei. Există o serie de sondaje care ne arată că aproape toţi copiii sunt foarte interesaţi de aceste teme, aproape toţi copii şi tinerii doresc să fie implicaţi în aceste teme şi, astfel, avem motive de optimism. Tânăra generaţie doreşte să fie mai responsabilă faţă de mediul înconjurător şi faţă de planeta noastră, dar noi, politicienii, dascălii, trebuie să venim cu un cadru propice pentru a da tinerilor posibilitatea să acţioneze în acest sens”, a arătat şeful statului într-o declaraţie acordată presei.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, marţi, Şcoala gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău, în contextul Zilei Mondiale a Mediului şi al Zilei Învăţătorului. La eveniment au participat de asemenea preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, informează agerpres.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Şcoala Gimnazială nr. 11 reprezintă un model pentru alte instituţii de învăţământ din România, având în vedere că „îmbină calitatea educaţiei oferite elevilor cu componente specifice şcolilor verzi”, iar „clădirile unităţii de învăţământ includ o serie de elemente de infrastructură şcolară sustenabilă”.

Leave a reply