sâmbătă, iunie 15

Iohannis: „Cea mai amplă construcție ridicată în România în ultimele trei decenii“

0
225

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila, cel mai important proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. „Este una dintre cele mai ambițioase inițiative de modernizare a infrastructurii de transport din România”, a afirmat Iohannis.

Totodată, podul peste Dunăre este cea mai scumpă construcție postrevoluționară și este dotat cu centru de monitorizare, senzori și sistem de dezumidificare. Pilonii podului au fost construiți cu ajutorul laserului, iar pentru întinderea cablurilor principale s-a folosit o procedură în premieră în România. Cablurile sunt formate din fire de oțel care împreună au o lungime de 81.000 de km, ceea ce înseamnă că ar putea înconjura Pământul de două ori. Cei patru piloni sunt ai podului dotați cu lifturi și scări de acces pentru mentenanță.

Aceasta este cea mai amplă construcție realizată în România în ultimele trei decenii… Avem o nouă dovadă, cât se poate de puternică, a faptului că și în România, dacă există voință și seriozitate, se pot duce la capăt proiecte majore de infrastructură. (…) Construcția aceasta este, cu certitudine, una dintre cele mai ambițioase inițiative de modernizare a infrastructurii de transport din România, realizată cu fonduri europene, cu expertiză internațională de referință și cu tehnologie de ultimă generație. Ne dorim cu toții o Românie mai conectată, cu drumuri mai bune, mai multe și mai sigur”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

La ceremonie participă Marcel Ciolacu, premierul României, Nicolae Ciucă, președintele Senatului, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, Adina Vălean, comisarul european pentru Transport, europarlamentarul Mihai Tudose, dar și reprezentanți ai ambasadelor și guvernelor Italiei și Japoniei, potrivit adevarul.

Podul peste Dunăre de la Brăila aduce o lungă serie de premiere pentru infrastructura din România. Este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea din Europa și cea mai înaltă construcție din țară.

Iohannis, la inaugurarea podului peste Dunăre

Obiectivul care va face legătura între provinciile istorice Muntenia, Dobrogea și Moldova a fost deja botezat Golden Gate-ul României. Este ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră.

Lungimea totală a podului este de 1974,3 metri, iar înălțimea turnurilor este de aproximativ 193 metri de la partea superioară a fundației. De asemenea, podul are trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 metri pe malul brăilean și de 364,6 metri pe malul tulcean.

Leave a reply