duminică, decembrie 3

Klaus Iohannis, reacție dură după ce Rusia a aruncat în aer barajul din Ucraina

0
170

Președintele Klaus Iohannis a reacționat în termeni duri după ce Rusia a aruncat în aer un baraj important peste Nipru, care are ca efect inundarea a zeci de localități periclitarea vieții a mii de civili din Ucraina.

”Distrugerea barajului Nova Kakhovka este o altă crimă de război comisă de Rusia împotriva civililor nevinovați. Rusia și făptașii ruși trebuie să fie trași la răspundere. Gândurile noastre sunt alături de toți cei afectați de acest atac oribil”, a scris Iohannis marți pe Twitter.

Barajul Nova Kahovka din părțile controlate de Rusia din regiunea ucraineană Herson a fost distrus, potrivit g4media. Barajul alimentează cu apă peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, și centrala nucleară Zaporojie, aflată, de asemenea, sub control rusesc.

Ucraina și Rusia se acuză reciproc de distrugerea barajului, în timp ce oamenii sunt îndemnați să se evacueze din calea inundațiilor.

Liderii din statele baltice au calificat distrugerea barajului Nova Kahovka drept o crimă de război, după ce Ucraina a acuzat Rusia în urma exploziilor care au avut loc astăzi, scrie Sky News.

Deși nu s-a confirmat încă modul exact în care a fost aruncat în aer marele baraj de la Nova Kahovka, armata rusă este cea care, în mod cinic, ar crede că are cel mai mult de câștigat, notează editorul pe probleme de apărare al cotidianului britanic The Guardian, Dan Sabbagh.

Leave a reply