duminică, octombrie 17

Iohannis, mișcare… magistrală anti-PSD&Firea, la inaugurarea liniei de metrou Eroilor-Drumul Taberei

1
1168

Klaus Iohannis a mers cu metroul pe noua magistrală Eroi-Drumul Taberei, înainte de deschiderea acesteia pentru public, alături de premierul Ludovic Orban şi de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Mișcarea de imagine a fost una… magistrală anti-PSD. Gabriela Firea nici măcar n-a fost invitată la eveniment. Actuala primăriță a Capitalei a pierdut o mare oportunitate de a profita electoral de un eveniment cu adevărat major în viața urbană a României, care s-a petrecut pe teritoriul orașului pe care ea îl conduce încă.

Președintele României și premierul Ludovic Orban i-au luat însă fața și au punctat foarte mult la imagine în favoarea lui Nicușor Dan, candidatul PNL&USRPLUS la Primăria Capitalei, care are mult de câștigat din asocierea lui Klaus Iohannis cu evenimentul lansării magistralei 5 de Metrou.


“Mi-am permis, jos, pe peron, să îi felicit şi pe cei care au construit efectiv această linie de metrou. Este o mare realizare, trebuie să recunoaştem acest lucru”, a spus şeful statului.

Magistrala de metrou M5 este o ”mare realizare” şi risca să devină “o legendă a amânărilor”, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

“Este o mare realizare, trebuie să recunoaştem acest lucru. Este cert, după Revoluţie, cea mai mare realizare de acest tip, de tip metrou, din România”, a afirmat Iohannis, la deschiderea magistralei de metrou Eroilor – Drumul Taberei.

Şeful statului a arătat că realizarea acestui proiect nu a fost uşoară.

“Sigur, nu a fost uşor până aici şi această linie risca să devină, aşa, un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar, iată, a venit un Guvern hotărât, care a dorit să dovedească că şi astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes şi iată că se inaugurează”, a susţinut el.

El a subliniat importanţa investiţiilor în infrastructură: “Această realizare cu certitudine contribuie la îmbunătăţirea vieţii în Bucureşti şi este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem şi cu infrastructura de transport în secolul XXI. Oamenii îşi doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român şi pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult şi eu voi insista foarte mult, pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare şi aşa mai departe”.

Preşedintele a amintit că noua magistrală de metrou a fost finanţată şi din fonduri europene, adăugând că, în continuare, România are la dispoziţie astfel de sume, care sunt “imense”.

“Avem în continuare fonduri europene la dispoziţie şi avem la dispoziţie sume imense. Deci se poate continua într-un ritm alert dezvoltarea infrastructurii din România şi sper ca acest lucru să se şi întâmple”, a punctat Iohannis.

El a evidenţiat din nou importanţa respectării regulilor impuse de pandemia COVID-19.

“Perioada în care trăim este una complicată şi nu mă refer la complicaţiile politice, ci la pandemie şi pe această linie este important să circulăm în siguranţă şi să fim protejaţi”, a spus şeful statului.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei, va fi pusă în funcţiune pentru publicul călător marţi, după ora 14,00, potrivit Metrorex.

Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, este finanţată din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Lucrările la acest proiect de investiţii au început în noiembrie 2011, iar valoarea proiectului este de circa 3,2 miliarde lei.

1 comment

  1. Stelian 15 septembrie, 2020 at 22:34 Răspunde

    Intreb si eu ca omul prost, oare nu se putea ca linia asta sa se inaugureze fara politicieni?
    De ce sa vina si sa se pozeze si sa taie panglici? Care e deosebirea intre ei si Nea Nicu? (Nu, nu ala cu Pepsi la litru!!!)
    O linie de citiva km data in functiune dupa 9 sau 11 ani de lucru. Si vi se pare o realizare mareata!

Leave a reply