Iohannis: „Important ca fiecare dintre noi să conştientizăm pericolul pe care îl reprezintă efectele schimbărilor climatice”

0
509

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, duminică, faptul că este foarte important ca fiecare dintre noi să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă efectele schimbărilor climatice, adăugând că avem responsabilitatea de a ne proteja planeta şi resursele.

În ultima perioadă resimţim din ce în ce mai mult efectele schimbărilor climatice şi este foarte important ca fiecare dintre noi să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă acestea. Avem responsabilitatea de a ne proteja planeta şi resursele şi de aceea trebuie să dezvoltăm comunităţi sustenabile şi reziliente, cu respect faţă de mediul înconjurător”, a declarat Iohannis la Festivalul „Săptămâna Haferland” de la Criţ, judeţul Braşov.

În acest context, a spus şeful statului, educaţia rămâne cheia unui viitor mai „verde”, a unei societăţi durabile, cu asumare identitară.

Mă bucur că Guvernul întreprinde în această perioadă paşi concreţi pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată. Legile şi normele de aplicare pentru implementarea acestui proiect trebuie să reflecte nu doar litera, ci şi spiritul său incluziv, în care valorile fundamentale în construcţia şi practicile sistemului de educaţie sunt respectate. Aşa cum am spus în repetate rânduri, doar împreună putem construi România Educată de mâine. Aşadar, toată această perioadă de dezbatere publică este esenţială pentru ca, la finalul ei, să nu avem doar un pachet legislativ închegat, ci şi un proiect care se bucură de o susţinere publică largă”, a spus preşedintele Iohannis, informează agerpres.

Leave a reply