Iohannis îi taie pofta baroanei Olguța Vasilescu cu târgul de Crăciun din Craiova

1
1170

Klaus Iohannis a fost ferm în această seară, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni, legat de acei primari sau lideri locali care se încăpățânează să țină evenimente cu grad mare de risc de infectare cu coronavirus.

Lia Olguța Vasilescu, primărița Craiovei, a anunțat deja că va organiza un târg de Crăciun în capitala Băniei, în ciuda avertismentelor din partea specialiștilor în Sănătate legat de riscul de infectare prin întâlniri cu public numeros.

Întrebat concret despre acest caz, Klaus Iohannis a fost ferm:

”Organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie mi se pare imposibilă și inoportună. Aceste târguri, în acest an, cu siguranță nu se pot organiza”, a spus Klaus Iohannis.

”Marile petreceri nu pot avea loc, foarte multe excursii nu pot fi organizate, nici târgurile. Nu avem ce face. Sărbătorile în acest an vor fi unele sub semnul pandemiei. Dar Crăciunul vine și așa”, a spus Klaus Iohannis.

Olguța Vasilescu a anunțat, luni, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că Primăria Craiova pe care o conduce a început organizarea Târgului de Crăciun, deși situația epidemiologică din județul Dolj indică o incidență a infectărilor de 3,94 la 1.000 de locuitori și se află în scenariul roșu.

Primarul Craiovei continuă pregătirile de Crăciun în contextul în care mai multe orașe din țară, cum ar fi Sibiu sau chiar capitala, au anulat festivitățile de iarnă:

  • ”Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul, iar in Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu. Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste”, a scris Olguța Vasilescu, luni, pe Facebook.

Lia Olguța Vasilescu face parte din ”nucleul dur” al PSD, fidel fostului lider al partidului Liviu Dragnea, iar abordările sale în relația cu Klaus Iohannis au fost întotdeauna unele de pe poziții de dușmănie extremă.

Baroana Doljului l-a jignit public pe Iohannis și a depășit chiar orice limită permisă.

Exact în urmă cu un an, Lia Olguța Vasilescu declara că președintele Klaus Iohannis probabil deja se vede „șef de lagăr de concentrare” unde ar fi închiși social-democrații, pentru reeducare – o declarație xenofobă care a revoltat România.

Alte declarații ale președintelui Iohannis despre situația pandemiei

  • Avem ceva motive de optimism. Putem să constatăm că nu mai avem creșteri mari de la o zi la alta. Putem să spunem că ne-am așezat pe un platou, dar nu e suficient. Pentru că în continuare secțiile ATI sunt pline, prea mulți români mor. trebuie să facem un efort să reducem în continuare numărul de îmbolnăviri zilnice. Și dacă vom avea în varianta cea mai optimistă la începutul anului viitor un vaccin pandemia nu se va opri instataneu, ci vor mai fi câteva luni în care să respectăm regulile pentru a nu ne îneca la mal.
  • Guvernul Orban nu trebuie să plece. A gestionat această criză imensă. Sistemul de sănătate a fost adus în această stare și lăsat fără resurse de guvernele pesediste. Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă. A preluat guvernarea când toți ceilalți au preferat să stea pe margine și să comenteze. Această tragedie ne arată felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate. După alegeri trebuie întregul sistem reformat și lucrurile trebuie modernizate, simplificate, îmbunătățite, investiții în spitale noi, în aparatură, dar și în service și mentenanță. Nu e păcat ca din medicii tineri o bună parte să plece în străinătate în loc să rămână acasă să lucreze în spitale moderne?

1 comment

Leave a reply