Iohannis condamnă atacul terorist de la Bruxelles: „Rămânem uniți în jurul valorilor noastre europene comune”

0
201

Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacul armat din Bruxelles, în urma căruia au murit doi turiști suedezi. Șeful statului român a transmis condoleanțe familiilor victimelor, subliniind că teroarea și ura nu își au locul între valorile europene. 

„Condamn ferm atacul terorist de la Bruxelles. Condoleanțe noastre familiilor victimelor. Rămânem uniți în jurul valorilor noastre europene comune, unde teroarea și ura nu își au locul”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Doi oameni au fost uciși luni seară la Bruxelles, în Belgia, în urma unui atac al unui bărbat înarmat cu o pușcă, potrivit adevarul.

Din primele informații, ar fi vorba despre un bărbat înarmat cu o armă automată, de tip Kalașnikov, care era pe un scuter și a atacat un grup de oameni pe strada. Victimele ar fi doi turiști suedezi. Există și răniți, dar numărul nu este deocamdată cunoscut.

Atentat la Bruxelles: Presupusul autor al atacului era cunoscut poliţiei

Atacatorul a publicat pe rețelele sociale un clip video înainte de a deschide focul. Presa locală transmite că bărbatul ar fi strigat Allahu Akbar în timpul atacului.

Belgia a ridicat alerta teroristă la cel mai înalt nivel, iar populaţia a fost avertizată să nu facă deplasări inutile în capitală.

După atac Franţa a înăsprit controalele la graniţa cu Belgia a anunţat presa belgiană.

Leave a reply