Iohannis anunță mărirea salariului minim, dar vede un an 2020 cu deficit mare!

1
548

PSD a lăsat o situație economică extrem de complicată pentru România. Orice presiune externă sau eveniment neprevăzut pe piețele internaționale pot provoca o criză economică majoră în România.

Lipsa investițiilor publice și cheltuielile foarte mari ale statului au creat un dezechilibru important în economie. Acest șoc produs de guvernarea PSD poate fi absorbit abia în 2021 când România se poate întoarce la un deficit de 3%, negociat cu Uniunea Europeană.

Pentru 2020, bugetul va fi proiectat să mențină cheltuielile sub control, cu obiectivul de a putea fi plătite pensiile mărite și cel de a avea un sistem public funcțional. Din păcate, investițiile publice vor tinde către zero.


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că salariul minim va creşte pentru că acest lucru este o necesitate. De asemenea, şeful statului a spus că rectificarea bugetară pregătită de guvern este necesară, pentru că trebuie alocate sume către pensii şi alte datorii care trebuie plătite. În ceea ce priveşte bugetul pentru 2020, Iohannis a spus că va fi dificilă încadrarea în limita de deficit de 3%, anunță News.ro.

1 comment

Leave a reply